Cum repari vârfurile deteriorate ale parului. Trucurile sigure care te vor salva de la foarfecă

Ultima actualizare:

Unele dintre remediile pentru vârfurile deteriorare ale părului includ utilizarea uleiurilor, aplicarea unei măști cu ou și creșterea aportului de omega-3 în dietă, printre altele.

Poți să-ți repari vârfurile deteriorate ale părului cu diferite uleiuri. Foto: Click.
Poți să-ți repari vârfurile deteriorate ale părului cu diferite uleiuri. Foto: Click.

Remedii pe care le poți face și aplica acasă pentru tratarea vârfurilor uscate și deteriorate ale podoabei capilare

1. Unt

Pe părul uscat, aplicați puțin unt și masați bine. Acoperiți părul cu o cască de duș timp de aproximativ o jumătate de oră și apoi spălați-l frumos cu un șampon, astfel încât tot untul să se spele.

2. Ulei de măsline

Pentru vârfuri uscate și deteriorate, uleiul de măsline este unul dintre cele mai bune tratamente. În afară de uleiul de măsline, cel de nucă de cocos, migdale, de porumb pot fi, de asemenea, folosite pentru rezultate bune. Toate aceste uleiuri sunt bogate în vitamina E și antioxidanți care revigorează umiditatea din stratul exterior al părului.

Pentru a urma acest tratament, încălzește o jumătate de cană de ulei, dar nu-l fierbe. Masați ușor uleiul pe păr și acoperiți-l cu un prosop. Lăsați-l timp de 30-40 de minute sau peste noapte. După aceea, clătiți-vă părul cu un șampon. Acest remediu poate întări părul (și vârfurile acestuia) și îl poate face să arate strălucitor.

3. Aplicarea iaurtului și a măștii cu ulei

Combinația de iaurt și ulei este un tratament foarte eficient pentru vârfurile uscate ale părulului tău. Pentru a încerca acest lucru, într-o jumătate de cană de iaurt, adăugați două linguri de ulei de măsline și șase linguri de ulei esențial. Acest amestec trebuie aplicat pe părul șamponat. Acoperiți părul cu plastic sau cască de duș timp de 15-20 de minute. După aceea, clătiți bine cu apă caldă.

4. Pastă de avocado

Avocado este bogat în vitamina A și E, minerale și grăsimi saturate. Toți acești nutrienți sunt buni pentru vârfurile uscat, le fac puternice și hidratate.

Pentru acest tratament, zdrobiți un avocado decojit și amestecați-l cu un ou. Aplicați acest amestec pe păr și lăsați-l să stea timp de 20 de minute. După aceea, spălați-vă părul de mai multe ori.

5. Banana

Bananele sunt bogate în umiditate și potasiu, ceea ce le face eficiente pentru părul uscat. Varfurile despicate, catifelarea părului și elasticitatea pot fi îmbunătățite cu utilizarea bananei pe păr.

Pasează o banană coaptă. Aplicați-o pe păr, de la rădăcini până la vârfuri. Lăsați o oră și apoi spălați părul cu apă caldă.

6. Spală părul cu ceai

Pe lângă ameliorarea răcelii și a tusei, ceaiul poate face și părul să strălucească. Dar amintiți-vă, culoarea ceaiului vă poate schimba și culoarea părului. Așa că, cei cu părul blond ar putea dori să evite ceaiul negru și să folosească în schimb ceai de musetel. Brunetele pot folosi ceai negru. După șamponarea părului, clătiți cu ceai călduț.

7. Adăugați ou în șampon

Luați un ou, spargeți-l într-un castron și amestecați-l cu niște șampon. Aplicați acest lucru direct pe părul uscat timp de cinci minute și clătiți bine. Acest lucru va îmbunătăți conținutul de proteine al părului tău.

8. Mască cu ouă

Folosiți oul direct pe părul uscat. De asemenea, puteți adăuga o jumătate de cană de iaurt gras, un ou și trei linguri de miere. Aplicați acest amestec pe păr și acoperiți timp de 15-30 de minute. După aceea, clătiți-vă părul cu un șampon.

9. Creșteți aportul de omega-3 și antioxidanți din dieta dumneavoastră

Proteinele de la animalele marine mențin părul gros și strălucitor. Consumul de somon, sardine, ton și stridii îți va oferi acei omega-3 esențiali pentru părul tău.Adăugarea de oxidanți în dieta ta este bună și pentru părul uscat. Nucile, broccoli, roșiile, afinele și fasolea sunt ideale.

10. Aplicarea măștii cu oțet de mere

Oțetul de mere este si un tratament foarte eficient pentru vârfurile uscate ale părului. La o linguriță de oțet de mere adaugă două linguri de ulei de măsline și trei albușuri. Amestecul trebuie aplicat pe păr. Păstrați părul acoperit timp de o jumătate de oră, apoi clătiți-l cu șampon, scriu cei de la Timesnowneews.com.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
femeie fericită  foto   Shutterstock jpg
Omleta la cuptor pentru intreaga familie jpeg
5 zodii urmărite de ghinion în luna februarie, sursă foto: Canva
horoscop jpeg
6 jpg
femeie trista jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net