Planta minune care îți transformă părul într-o podoabă. Te scapă de mătreață și vindecă orice afecțiune a scalpului

Ultima actualizare:

Aloe vera este o plantă cunoscută drept „făcătoare de minuni”. Are o mulțime de proprietăți pentru ten, tratează arsurile solare, însă știai că funcționează perfect și pentru păr? Iată câteva trucuri și tratamente pe bază de aloe vera, pe care ar trebui să le ai în rutina ta de înfrumusețare.

Planta minute pentru păr
Planta minute pentru păr

Aloe vera poate fi tratamentul perfect pentru a-ți proteja părul de produsele nocive de păr, pe care le folosești. De exemplu, fixativul, spuma sau alte cosmetic destinate aranjării părului sunt toxice pentru firul de păr. De asemenea, aloe vera îndepărtează mătreața, elimină mâncărimile și are efect antibacterian.

Planta „minune” elimină excesul de sebum și păstrează starea naturală a părului. În loc de balsamul din comerț, dermatologii recomandă amestecul de gel de aloe vera cu miere și o cantitate mică de oțet de mere. Acest balsam natural se aplică pe toată lungimea părului și se clătește după câteva minute. La final, vei vedea că părul tău este mult mai mătăsos, strălucitor și hidratat.

De asemenea, dacă vrei să îți aranjezi părul rebel, ia o frunză de aloe și taie-o în jumătate, pe lung. Folosește gelul din ea și aplică-l pe păr, după ce te-ai spălat. Înfășoară părul într-un prosop și așteaptă aproximativ 20 de minute înainte să îl clătești. Rezultatul va fi uimitor. 

Aloe vera, tratament în combaterea mătreții

Aloe vera conține enzime care au rol antibacterian și elimină mătreața. Ele mențin părul hidratat și echilibrează ph-ul scalpului. Așadar, dacă vrei să scapi de mătreață, tot ce trebuie să faci este să masezi scalpul cu gel de aloe vera, cu 10 minute înainte să aplici șamponul. Ulterior, părul se șamponează și se clătește. Important de menționat este că scalpul se masează cu câteva picături de suc de lămâie amestecat cu gel de aloe vera, iar apoi se șamponează din nou și se clătește cu apă caldă.

Atenție! Nu folosi aloe vera dacă ești alergică, ci mai întâi fă un test pe o zonă mică a pielii. Pune puțină aloe în interiorul încheieturii mâini și așteaptă maxim 2 ore pentru a vedea reacția pielii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zodii pixabay jpg
conopida bere jpg
cub horoscop 2 gif
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
Zacusca FOTO Shutterstock jpg
index webp
Horoscop jpg
pexels gustavo fring 4127640 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net