Remedii naturiste pentru mâini uscate și crăpate. Trucul banal care te ajută să ai o piele fină

Dacă ai niște mâini uscate și crăpate, nu trebuie să dai o grămadă de bani pe tratamente scumpe. Poți apela la niște remedii naturiste, care să te ajute să scapi cu succes de aceste probleme.

Mâini uscate și crăpate

Desigur, dacă ai vreo suspiciune că ar putea fi vorba despre vreo afecțiune dermatologică sau de altă natură, este obligatoriu să mergi la un specialist, care să îți recomande un tratament corespunzător. Însă, în cazul în care ai mâini uscate și crăpate, tu nu ai alte simptome suspecte, iar zona afectată nu prezintă și alte caracteristici ieșite din comun, poți încerca fără probleme remediile de mai jos.

Citește și: Ai tot timpul mâinile şi picioarele reci? Trei remedii care ajută circulația sângelui

Remedii naturiste pentru mâini uscate și crăpate

De obicei, mâinile devin uscate și crăpate atunci când începe sezonul rece. Însă, această problemă poate avea și alte cauze. Dacă nu te hidratezi corespunzător, dacă te speli cu apă fierbinte sau dacă lucrezi cu substanțe ce îți agresează pielea, pot apărea aceste zone unde pielea se usucă și crapă.

Dacă nu tratezi la timp sau nu folosești produsele potrivite, zona respectivă poate deveni chiar dureroasă. Din fericire, există și variante de remedii naturiste pentru mâini uscate și crăpate.

Iată și: Cum scăpăm de petele de pe mâini, ten, gât și decolteu

Uleiul de măsline este una dintre variantele la îndemână. În lipsă de altceva, poți încerca chiar și cu ulei simplu sau untură. Se încălzesc foarte puțin și se freacă bine mâinile sau zonele afectate. Este de preferat să folosești și un săpun cu glicerină, în acest caz. Și o cremă simplă cu glicerină, de la un magazin de produse naturiste, face minuni.

Și uleiul de nucă de cocos este un remediu naturist pentru mâini uscate și crăpate. Poți chiar să îl lași să acționeze și peste noapte, purtând niște mănuși. Atunci când încep să se vadă efectele, trebuie să cureți din pielea moartă, iar pentru asta poți utiliza tot niște leacuri naturiste pentru mâini uscate și crăpate. 

Poți prepara chiar tu un scrub în casă, fie din zaț de cafea, fie din fulgi de ovăz și miere. Aplică pe zona uscată și crăpată, masează zona respectivă, după ce lași puțin să acționeze, iar la final clătește cu apă călduță. Un alt tratament foarte util pentru mâini uscate și crăpate este gelul de aloe vera. Citește aici rețeta, pas cu pas. Îl poți pregăti chiar tu acasă, iar apoi îl poți utiliza ori de câte ori este nevoie.

Trucul banal care te ajută să ai o piele fină

Dacă vrei să ai o piele fină și hidratată, dar ai niște mâini uscate și crăpate, nu mai șterge palmele cu prosopul după ce te speli pe mâini. Scutură doar ușor mâinile și lasă-le să se usuce natural. Așa eviți uscarea excesivă a pielii.

De asemenea, atunci când folosești o cremă mai grasă, cu vitamina A sau glicerină, pentru mâini uscate și crăpate, aplică acea cremă pe palme sau pe zona afectată atunci când încă mai este o peliculă fină de apă pe piele. Așa va dura mai mult procesul de absorbție al cremei în piele, iar celulele moarte vor fi mai ușor de îndepărtat ulterior cu un scrub naturist sau cumpărat din farmacie.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

oana roman si marius elisei
nunta insta jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
cub claudia patrascanu png
itisti specialisti it microsoft angajati birouri laptop
FotoJet jpg
condimente jpeg
Pomii înfloriţi şi gazonul proaspăt tuns o fac pe actriţă sp stea numai în curte jpeg
image
image
image
image
image
image
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
Regele Charles FOTO Profimedia jpg
masaj facial jpeg
horoscop 26 martie jpg
horoscop jpg
horoscop zilnic 14 septembrie jpeg