Te confrunți cu căderea părului? Consumă zi de zi aceste alimente, iar în 2 luni rezultatele vor fi vizibile

Unele dintre cele mai bune alimente care împiedică căderea părului sunt cele care au valoare nutrițională ridicată, cum ar fi ouăle, fructele de pădure și peștele gras. Deficiențele de nutrienți pot afecta sănătatea părului. Așadar, consumă zi de zi aceste alimente, iar în 2 luni rezultatele vor fi vizibile.

Deficiențele de nutrienți pot afecta sănătatea părului. Foto: Click.
Deficiențele de nutrienți pot afecta sănătatea părului. Foto: Click.

Care este efectul deficienței nutriționale asupra părului?

Mulți oameni își doresc un păr puternic și sănătos, mai ales pe măsură ce îmbătrânesc. Cu toate acestea, cât de repede crește și cât de sănătos este depinde de mulți factori, inclusiv vârsta, sănătatea generală, genetica, expunerea la mediu, medicamentele și dieta.

Deși nu puteți schimba unii factori precum vârsta și genetica, un factor asupra căruia probabil aveți mai mult control este dieta dvs. Vitaminele și mineralele din alimente joacă un rol important în ciclul de creștere a foliculului de păr. Consumul unei diete lipsite de nutrienții potriviți poate duce la căderea părului.

Studiile sugerează că deficiențele în vitaminele B12 și D, biotină, riboflavină, fier și alți nutrienți sunt asociate cu căderea părului. O dietă echilibrată, bogată în aceste vitamine și minerale, poate ajuta la promovarea creșterii părului, mai ales dacă vă confruntați cu căderea părului din cauza nutriției proaste.

1. Ouă

Ouăle sunt o sursă excelentă de proteine ​​și biotină, doi nutrienți esențiali pentru creșterea părului. Consumul adecvat de proteine ​​este important pentru creșterea părului, deoarece foliculii de păr sunt formați în mare parte din proteine. S-a demonstrat că lipsa proteinelor din dietă favorizează căderea părului.

Biotina este esențială pentru producerea unei proteine ​​​​de păr numită keratina, motiv pentru care suplimentele de biotină sunt adesea comercializate pentru creșterea părului. Cercetările au arătat, de asemenea, că consumul mai multor biotină poate ajuta la îmbunătățirea creșterii părului la persoanele cu deficiență de biotină.

Ouăle sunt, de asemenea, o sursă excelentă de zinc, seleniu și alți nutrienți sănătoși pentru păr. Acest lucru le face unul dintre cele mai bune alimente de consumat pentru o sănătate optimă a părului.

2. Fructele de pădure

Fructele de pădure sunt încărcate cu compuși și vitamine benefice care pot susține creșterea părului. Acestea includ vitamina C, care are proprietăți antioxidante puternice. Antioxidanții pot ajuta la protejarea foliculilor de păr împotriva daunelor cauzate de moleculele dăunătoare numite radicali liberi. 

De exemplu, 1 cană (144 de grame) de căpșuni asigură 85 de miligrame sau până la 113% din necesarul zilnic de vitamina C.

De asemenea, organismul folosește vitamina C pentru a produce colagen, o proteină care ajută la întărirea părului pentru a preveni ca acesta să devină fragil și să se rupă. În plus, vitamina C ajută organismul să absoarbă fierul din dietă. Nivelurile scăzute de fier pot provoca anemie, care a fost legată de căderea părului.

3 .Pește gras

Peștii grasi precum somonul, heringul și macroul au substanțe nutritive care pot favoriza creșterea părului. Sunt surse excelente de acizi grași omega-3, care au fost legați de creșterea părului în mai multe studii.

Un studiu mai vechi pe 120 de femei a constatat că administrarea unui supliment care conține acizi grași omega-3 și omega-6, precum și antioxidanți a redus căderea părului și a crescut densitatea părului.

Peștele gras este, de asemenea, o sursă excelentă de proteine, seleniu, vitamina D3 și vitamine B, nutrienți care pot ajuta la promovarea părului puternic și sănătos. Interesant este că studiile au legat deficiența de vitamina D3 cu căderea părului, scriu cei de la Healthline.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
omleta pexels jpg
familie la masa de sarbatori jpg
horoscop shutterstock jpg
femeie fericită singura jpg
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
sarmale freepik jpg
coafura1 jpg
Nuante de par in tendinte la finalul lui 2022  Sursa foto shutterstock 523630864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net