Virgiliu Stroescu dezvăluie alimentele care sunt aur pentru sănătate: „Ne vindecă și ne curăță organismul”
Alimentele pe care le consumăm au un efect important asupra stării noastre de sănătate. Iar renumitul medic primar în endocrinologie şi doctor în medicină, dr. Virgiliu Stroescu, vorbește despre alimentele pe care le consumă des și pe care le recomandă pentru o dietă sănătoasă și echilibrată.

Nu este nevoie să facem schimbări uriașe și severe în rutina noastră zilnică pentru a avea o dietă mai sănătoasă și mai echilibrată. Câteva modificări minore pot fi foarte importante, iar medicul Virgiliu Stroescu vorbește despre alimentele pe care le consumă și pe care le recomandă tuturor.
Iar potrivit renumitului expert, cele mai bune alimente sunt cele crude. Acestea sunt cele care pot să și vindece organismul, în timp ce cele care trebuie și gătite, cum este cazul cartofilor sau al fasolei, sunt doar sănătoase.
Alimentele crude sunt foarte importante în dietă
Potrivit specialistului, nucile sunt foarte importante pentru organism. Și usturoiul este util, însă trebuie consumat cu moderație.
„Trebuie să mâncăm zilnic un pumn de nuci. Cine mănâncă un pumn de nuci nu face cancer. Nucile au seleniu, iar atunci când le consumăm, mâncăm seleniu organic. De asemenea, usturoiul ne vindecă și ne curăță tot organismul. Nu trebuie să mănânci usturoi cum mănânci nuci, pentru că, în cantități mari, el poate provoca ulcer.
Cu toate acestea, dacă îl consumăm în cantități mici, este extraordinar. Usturoiul este mic, dar foarte puternic”, spune dr. Virgiliu Stroescu, conform Antena 3 CNN.
Postul intermitent este foarte sănătos
Renumitul medic a vorbit și despre importanța postului intermitent, despre care spune că este foarte util. De asemenea, dr. Virgiliu Stroescu spune că nu trebuie să mâncăm la ore târzii. Pentru că organismul trebuie să digere mesele târzii, totul se va transforma în grăsime abdominală.
„Postul intermitent este unul inteligent. Este puțin cam greu, dar este foarte bun. Pentru ca hrana să fie digerată, avem nevoie de glucide. În momentul în care nu mai mâncăm o perioadă glucide și se duc toate rezervele, organismul metabolizează și reduce grăsimile”, spune expertul.


































