Cum ajung românii să se trateze de cancer în Austria

Ultima actualizare:

    În clinicile din  Viena, sălile  de operație sunt  ultraechipate
În clinicile din Viena, sălile de operație sunt ultraechipate

Atunci când primeşti un diagnostic crunt, precum cancer, găsirea celui mai bun tratament este o cursă contra cronometru. Uneori, resursele pe care le avem în ţară nu sunt suficiente. Alteori, cauţi o a doua opinie. În acest caz, Austria e cea mai importantă opţiune a românilor, datorită tratamentelor performante.

Începând de vineri, 16 iunie, timp de patru zile, Click! îţi va spune totul despre cum poţi obţine o a doua opinie de la specialiştii austrieci şi ce paşi trebuie să urmezi dacă vrei să te tratezi într-o clinică din Austria.


    Darius Pencea  duce pacienți  în Austria  de șapte ani
Darius Pencea duce pacienți în Austria de șapte ani

Cei mai mulţi români care caută ajutor în spitalele din Viena ajung aici după ce, acasă, primesc un diagnostic cutremurător: cancer. În plus, tratamentele la care sunt supuşi în ţară nu fac faţă bolii, astfel că sunt îndrumaţi către clinici care le pot aplica tratamente de ultimă generaţie.  „Peste 80% din pacienţii români sunt cazuri oncologice. Toţi vin pentru că n-au găsit soluţii în altă parte”, ne spune Darius Pencea, fondatorul firmei de intermediere medicală Austria Med. În fiecare lună, Pencea aduce la tratament circa 25 de români, care, mai întâi, au primit o a doua opinie în România de la specialiştii austrieci. „O dată pe lună venim cu specialişti în România, la o clinică privată cu care avem contract. Asta, după ce, în prealabil, pacienţii ne-au trimis pe e-mail toate datele lor medicale. Medicii le oferă o a doua opinie, care este gratuită”, ne-a explicat Pencea. 


    Bolnavii sunt  în permanență  monitorizați
Bolnavii sunt în permanență monitorizați

În momentul în care bolnavul ajunge în Austria, are deja traduse toate actele medicale. „Pacientul intră în consultaţie la ora programată din timp, i se fac toate analizele în câteva ore şi, marele avantaj, dacă medicul decide că are nevoie de un tratament anume, acesta poate fi început imediat. La fel, şi în cazul operaţiilor. Nu există listă de aşteptare, pentru că boala nu aşteaptă”, a completat Pencea. În ceea ce priveşte costurile, el spune că acestea variază între 10.000 şi 300.000 €, în funcţie de afecţiune, tratament, clinica aleasă şi servicii. „Cert e că românii veniţi să se trateze în Austria lasă în clinicile de aici circa 200 de milioane de euro anual”, a adăugat Pencea. 


    Celulele canceroase  cresc și se răspândesc  în corp prin  intermediul sângelui
Celulele canceroase cresc și se răspândesc în corp prin intermediul sângelui

Citiţi în ziarul de sâmbătă, 17 iunie,care sunt soluţiile pentru bolnavii de inimă.

«I-am tăiat bazinul şi l-am dus la radioterapie»

simeon stalpnicul png

Profesorul Rainer Ingo Kotz, chirurg ortoped şi directorul medical al clinicii Wiener Privatklinik, ne-a declarat că a operat mulţi români cu cancer osos, cărora în România nu li se mai dădea nici o şansă. „Un caz deosebit a fost al unui bărbat care avea cancer la bazin. I-am tăiat bazinul şi l-am dus în sala de radioterapie, unde a stat la raze timp de patru ore pentru a distruge tumora. Practic, osul e complet mort după această procedură, însă se revitalizează în interiorul corpului. După radioterapie, i-am implantat la loc bazinul. Revitalizarea se obţine însă în circa doi ani. De aceea este recomandată proteza. Aceasta costă însă 50.000 €”, ne-a spus profesorul. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
erotica 4512433 1280 jpg
cat jpg
image png
Arges 1 jpg
image png
tinte ale rusiei jpg
Ingrijire piele femeie FOTO Shutterstock jpg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net