S-au înghesuit să vadă „Mica sirenă” neagră! Filmul Disney, pe locul doi în România

Pelicula „Mica sirenă” a fost lansată în cinematografe pe 26 mai și s-a clasat pe primul loc în box-office-ul nord-american în primul weekend de proiecţii, cu încasări record de 118 milioane de dolari. A devenit și filmul Disney care a primit cele mai multe aprecieri din partea fanilor, scrie tabloidul Daily Mail.

Filmul muzical „Mica sirenă”
Filmul muzical „Mica sirenă” a fost lansat pe 26 mai (Foto: FACEBOOK DISNEY)

În România, filmul „Mica sirenă” s-a clasat pe locul al doilea la box-office în acest weekend, după „Furios și iute X”, cu încasări de 145.000 de dolari, relatează adevarul.ro. Acțiunea se desfăşoară tot în Marea Caraibilor, în jurul anilor 1830, pe ţărmul unei insule fictive. În apa mării trăieşte Ariel (interpretată de Halle Bailey), o sirenă de 18 ani, cea mai tânără dintre cele şapte fiice ale regelui Triton (interpretat de Javier Bardem), care conduce oceanele din regatul său de sub ape.

„Mica sirenă” a stârnit controverse uriașe pentru că Ariel este jucată de o actriță de culoare

Halle Bailey o joaca pe Arien, in filmul Mica Sirena, lansat pe 26 mai 2023
Halle Bailey o interpretează pe Ariel (Foto: GETTYIMAGES)

„Mica sirenă” atrage un public divers, atât copii și adolescenți, dar și pe cinefilii care erau mici în anul 1989, când sirena Ariel îi cucerea cu aventurile sale, în versiunea animată,

Încă de anul trecut de când a fost anunțat că Halle Bailey o va interpreta pe Ariel, filmul a născut un val uriaș de controverse și citrici rasiste. Au existat oameni care au fost furioși că sirena este neagră, iar clipul de promovare publicat pe Youtube a strâns sute de mii de comentarii furioase și peste 1,5 milioane de „dislike” (opusul aprecierilor n.r).

Unul dintre argumentele principale invocate de fanii furioși a fost că povestea „Mica sirenă“ este scrisă de Hans Christian Andersen, un autor danez alb și publicată pentru prima dată în 1837, drept urmare, cred ei,  personajul principal nu are de ce să fie de culoare.

Scena din desenul animat Mica Sirena, 1989
Așa arăta Ariel în versiunea originală, din 1989 (Foto: FACEBOOK DISKEY)

„Regina Cleopatra”, caz similar

Un caz similar este și documentarul-serial Netflix „Regina Cleopatra”, produs de soția lui Will Smith, Jada Pinkett, lansat în acest an, unde faimoasa conducătoare a Egiptului este interpretată de actrița de culoare Adele James (28 de ani). Documentarul urmărește viața ultimei regine a Egiptului, lupta sa pentru a-și apăra tronul, familia și moștenirea, conform Netflix. Ministerul Egiptean al Antichităților a ținut să menționeze că regina Cleopatra avea, de fapt, „pielea albă și trăsături elenistice”: „Basoreliefurile şi statuile reginei Cleopatra sunt cea mai bună dovadă în acest sens”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
banner alex delea png
netflix pixabay jpg
image png
macchina per pop corn party time 2956 azzurro 04 2495d4a1103ec845f3c3261bad74a1e1 jpg
cub dorian popa png
drame de vazut pe netflix jpg
cub mihai mitoseru png
netflix pixabay png
image
actualitate.net
image
actualitate.net