Antrenorul de rugby Toma Iorga a încetat din viață la 60 de ani

17 ianuarie 2022

Formator de jucători de rugby, antrenorul TOMA IORGA a încetat din viață la numai 60 de ani. Acesta va fi înmormâtat marți, 18 ianuarie, în jurul orei 12:00, la cimitirul din Popești Leordeni. La sfârșitul anilor 90, alături de Mircea „Dodo” Muntean, Toma Iorga a antrenat echipa de juniori a României, care a învins Țara Galilor într-un meci test pe ”Studențesc Tei”.

image
Toma Iorga a format numeroși jucători de rugby (Foto: Facebook / Toma Iorga)

Federația Română de Rugby a făcut tristul anunț: ”Rugby-ul românesc îmbracă din nou haine de doliu. Fost jucător și antrenor, cel care a format zeci de generații de rugbysti, Toma Iorga, s-a stins din viață la vârsta de 60 de ani.

De origine din București, Toma Iorga a început rugby-ul sub îndrumarea antrenorului Vasile Constantin-Mao, ca junior la Clubul Sportiv Locomotiva București, club cu care a ieșit campion național în 1978, după care a făcut pasul și spre antrenorat, fiind în paralel și jucător și antrenor. La seniori a jucat la Știința București, în timp ce cariera de antrenor, cea care avea să îi aducă cele mai frumoase satisfacții, și-a început-o la Liceul Aurel Vlaicu. După câțiva ani și-a înființat propriul club, RC Magic București, cu care a câștigat titlul de campion național. A continuat apoi să antreneze la CS Metrorex și la Liceul CTMRTF București, actualmente Colegiul Tehnic Dinicu Golescu, unde activa și acum, cucerind și cu aceștia un nou titlul național de juniori. Abilitățile de pedagog și felul în care lucra cu jucătorii l-au propulsat la conducerea lotului național de junori, unde a făcut echipă cu Mircea Dodo Muntean senior. Pasiunea și dedicația în creșterea juniorilor și modelarea caracterelor puternice ale acestora s-a reflectat în numeroșii jucători internaționali pe care i-a format. Dragostea pentru rugby a insuflat-o și fiului său, Cezar, la rându-i, campion național de juniori.

Cei care doresc să își ia un ultim rămas bun o pot face în cursul zilei de astăzi, sicriul acestuia urmând să fie depus la capela Bisericii Mărțișor din București (Strada Mărțișor 63, Sector 4). Înmormântarea va avea loc marți, 18 ianuarie, în jurul orei 12:00, la cimitirul din Popești Leordeni.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”.

irina tanase 13 jpg
andre JPG
anamaria prodan portret 0 jpeg
Pensionari din România jpg
00032 jpg
banica vicoveanca jpeg
crbl  2 (2) jpg
salariu copy jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
raikkonen kimi gettyimages 1279628813 jpeg
simona halep jpg
FotoJet jpg
tatarusanu nunta21 jpeg
dinamo u cluj jpg
steliano filip jpg