Dakar 2022: Emanuel Gyenes a fost pe locul 49 în etapa a treia

Participant la Malle Moto, clasa la care nu există asistență tehnică, Emanuel Gyenes (Autonet Motorcycle Team) a ocupat locul 49 în etapa a treia la raliului-raid Dakar. Victoria i-a revenit portughezului Joaquim Rodrigues (Hero). Proba specială din această etapă a fost redusă de la 368 la 255 km din cauza inundaţiilor care afectează nordul Arabiei Saudite.

Mani Gyenes a trecut cu bine și de etapa a 3-a (Foto: RallyZone)
Mani Gyenes a trecut cu bine și de etapa a 3-a (Foto: RallyZone)

Desfășurată pe un traseu în lungime de 636,16 km, din care 255,31 km au fost de probă specială, în jurul localității Al Quisumah din Arabia Saudită, etapa l-a avut în prim plan pe portughezul Joaquim Rodrigues (Hero Motorsports, 39 de ani). Lusitanul a produs surpriza, reuşind să câştige etapa în două ore, 34 de minute și 41 de secunde. Pe locurile următoare s-au clasat australianul Toby Price, la un minut și 3 secunde, şi americanul Mason Klein (la 1:14), ambii pe motociclete KTM. Unic reprezentant al României la moto, Emanuel Gyenes s-a clasat pe locul 49, la 31 de minute și douăsprezece secunde de învingător.

În ierarhia generală conduce britanicul Sam Sunderland (KTM 450 Rally Factory Replica), care are un avans de doar patru secunde faţă de francezul Adrien Van Beveren (Monster Energy Yamaha Rally Team). Pe poziţia a treia se află austriacul Matthias Walkner (Red Bull KTM 450 Rally Factory Replica), care are o întârziere de un minut și 30 de secunde.

Emanuel Gyenes se află pe locul 65 la general, la 03 ore, 37 de minute și 9 secunde de Sam Sunderland. La clasa Malle Moto (fără asistenţă tehnică), el a încheiat etapa pe locul 6, poziţie pe care o ocupă şi în ierarhia generală.

Mâine (miercuri, 5 ianuarie) se va desfășura etapa a patra, Al Artawiyah - Riad, în lungime de 707 km, dintre care 465 km de probă specială.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Top 3 beneficii de a instala automate de reciclare a ambalajelor daca ai un magazin jpg
image
image
image
image
image
image
Romania la ceremonia Jocurilor Olimpice (EPA) jpg
delegatia romaniei ceremonia deschidere jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Nadia Comaneci (Sportpictures) jpg
Radu Dragusin (Facebook) jpg
Corvinul Rijeka (Sportpictures) jpg
David Popovici (EPA) jpg
delegatie romania jocuri olimpice jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net