Doi etiopieni au alergat pentru recordul mondial în ultima zi din 2021

Unii sportivi n-au avut pauză nici măcar în ultima zi din 2021. În această ipostază s-au aflat alergătorii etiopieni Ejegayehu Taye (21 de ani) şi Berihu Aregawi (20 de ani)i, care nu numai că au concurat, dar au stabilit și recorduri mondiale în proba de 5 kilometri!

Berihu Aregawi a devenit cel mai rapid om pe distanța de 5 kilometri (Foto: EPA-EFE)
Berihu Aregawi a devenit cel mai rapid om pe distanța de 5 kilometri (Foto: EPA-EFE)

Participanți la Cursa dels Nassos de la Barcelona, în ultima zi a anului 2021, concurenţii şi concurentele au pornit în acelaşi timp. Motiv pentru care Taye a putut să se folosească de unii dintre bărbaţii concurenţi pe post de „iepure” (pacemakers). Aragawi, în schimb, a avut unul doar în primul kilometru, dar apoi a dictat singur ritmul. La final, alergătorii etiopieni s-au dovedit a fi cei mai rapizi. Taye a alergat în 14 minute și 19 secunde, iar Aregawi, mai tânăr cu un an, a încheiat cursa în 12:49.

La feminin, precedentul record, de 14:43, îi aparţinea sportivei din Kenya Beatrice Chepkoech, din data de 14 februarie 2021. La masculin, cea mai bună performanță mondială la 5 km fusese stabilită de ugandezul Joshus Cheptegei, în 16 februarie 2020.

Clasat pe locul 4 în finala olimpică de la Tokyo, la 10.000 m, Aregawi i-a devansat pe ugandezul Peter Maru (13:30), olandezul Mike Foppen (13:37), precum și pe francezii Mehdi Belhadj (13:38) și Yohan Durand (13:39).

Clasată pe 5 în finala olimpică de la 5.000 m, la Tokyo, Taye a fost mai rapidă decât suedeza Meraf Bahta (15.04) și spaniola Carla Dominguez (15:51).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net