Emanuel Gyenes a terminat pe locul 42 în penultima etapă din raliul-raid Dakar 2022

Prezent pentru a douăsprezecea oară în raliul-raid Dakar, Emanuel Mani Gyenes (Autonet Motorcycle Team) a ocupat locul 42 în etapa cu numărul 11, disputată pe o distanţă de 501 kilometri, la Bisha, în Arabia Saudită. În clasamentul general de la clasa moto, sătmăreanul este pe locul 39.

Mani Gyenes s-a confruntat cu numeroase probleme tehnice la Dakar 2022 (Foto: RallyZone)
Mani Gyenes s-a confruntat cu numeroase probleme tehnice la Dakar 2022 (Foto: RallyZone)

Etapa de astăzi (joi, 13 ianuarie) a fost câştigată de argentinianul Kevin Benavides (KTM 450 Rally Factory Replica), în 3 ore, 30 de minute și 56 de secunde, acesta fiind urmat de britanicul Sam Sunderland (Gas-Gas / KTM 450 Rally Factory Replica), la 4 secunde, şi de Joaquim Rodrigues (Hero 450 Rally) din Puerto Rico, la 2:26. Gyenes a avut o întârziere de 52 de minute și 44 de secunde față de pilotul sud-american.

La general, lider este britanicul Sam Sunderland (KTM 450 Rally Factory Replica), în 37h 04:05, care este urmat de Quintanilla (Chile / Honda CRF 450 Rally), la 6:52, și de Walkner (Austria / KTM 450 Rally Factory Replica), la 7:15.

La clasa Original by Motul (fără asistenţă tehnică), Gyenes a ocupat locul 6, iar la general se află pe locul 5. ”În acest Dakar am avut foarte multe probleme tehnice. Cred că în cele 11 Dakar-uri de până acum, nu m-am oprit de atât de multe ori, cât m-am oprit anul acesta”, a comentat Mani Gyenes într-o postare pe pagina sa de Facebook.

La auto, spaniolul Carlos Sainz (59 ani), dublu campion mondial în WRC şi tată al pilotului de Formula 1 Carlos Sainz Jr (Ferrari), s-a impus în etapa a 11-a în lungime de 501 km, dintre care 346 km cronometraţi. Aflat la volanul automobilului Audi hibrid și avându-l alături pe copilotul Cruz, acesta a fost cronometrat în 3 ore, 29 de minute și 32 de secunde. Ibericul a fost mai rapid cu trei minute și 10 secunde față de argentinianul Alvarez (Toyota Hilux Overdrive). Lider autoritar, Nasser Al-Attiyah (Toyota) s-a clasat pe poziţia a şaptea, la 6 minute și 42 de secunde de învingător. Pilotul din Qatar are un avans confortabil, de peste 33 de minute, faţă de principalul său urmăritor în clasamentul general, Sebastien Loeb, şi doar un ghinion în ultima etapă, programată mâine (vineri, 14 ianuarie), între Bisha şi Jeddah (516 km, din care 164 km de probă specială), l-ar mai putea face să rateze trofeul.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net