Emma Răducanu, decorată de regele Charles al III-lea: „Mă simt recunoscătoare”

Emma Răducanu, 20 de ani, a fost invitată la Castelul Windsor de către Regele Charles al III-lea al Marii Britanii, și premiată pentru câștigarea turneului de Mare Slem US Open, în 2021.

Emma Răducanu
Emma Răducanu

Emma Răducanu a primit un MBE(n.r.  Member of the Order of the British Empire - Membră a Ordinului Imperiului Britanic) pentru serviciile aduse tenisului de la regele Charles al III-lea, după ce a făcut istorie cu victoria la US Open. Tenismena cu origini românești a fost numită membră a Ordinului Imperiului Britanic după victoria ei la US Open în 2021, la vârsta de doar 18 ani.

„A fost grozav să primesc această onoare din partea Majestății Sale Regele Charles al III-lea. Sunt extrem de recunoscătoare,” a spus Emma Răducanu, după ceremonie. 

Ambasadoare a mărcii Dior, Emma Răducanu a strălucit în cadrul ceremoniei, purtând o rochie în valoare de 5.800 de lire sterline, realizată din dantelă de mătase neagră, cu mâneci scurte.

Emma Răducanu a trecut de Leylah Fernandez în finala turneului american, în septembrie 2021, scor 6-4, 6-4, devenind și prima tenismenă din istorie care câștigă un turneu de Grand Slem, sportiva venind din calificări.

„O surpriză. Sincer, nu-mi vine să cred. Sunt în stare de șoc. Nebunie! Însemnă mult pentru mine să fiu aici, în această situație. Am vrut, evident, să joc în faze superioare ale turneelor de Grand Slam, dar nu știam că se va întâmpla atât de curând. A ajunge într-o finală de Grand Slam, în acest stadiu al carierei mele, nu am cuvinte”, a declarat Emma Răducanu, după calificarea în finală, anul trecut.

Evenimentul a fost unul important pentru Emma Răducanu, un stimulent pentru revigorarea carierei sportive, după ce 2022 nu a fost un an grozav, din punctul de vedere al performanțelor în tenis pentru ea. Ieșită din Top50 WTA, cu sezonul încheiat de ceva timp, după o accidentare la mână, Emma Răducanu poate spune că a avut un an sportiv sub nivelul obișnuit, dar unul mai mult decât „răsărit” din punct de vedere al încasărilor.

Faptul că sportiva din Marea Britanie cu origini românești a câștigat US Open, în anul 2021, a propulsat-o în atenția sponsorilor, numeroase branduri cu renume înghesuindu-se să obțină semnătura Emmei Răducanu.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

oana roman si marius elisei
Adriana și Eliza Iliescu
razvan danciu razboinic survivor romania 2023 jpg
sebastian ghiorghiu jpg
nunta insta jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
cub claudia patrascanu png
FotoJet jpg
image
image
image
image
image
image
Gabriela Ruse, Getty jpg
Romania, Sportpictures jpg
Maria Boldor, Sportpictures jpg
Mike Tyson, Getty jpg
Handbal, Getty jpg
Rashford, Getty jpg