De ce și-a pierdut Emma Răducanu antrenorul: „Existau semnale de alarmă”

Emma Răducanu a trecut printr-o perioadă tumultoasă, în ceea ce privește colaborarea cu antrenorii săi, cel mai recent despărțindu-se de Dmitri Tursunov. După ce acesta din urmă a anunțat, la începutul acestei luni, că vor înceta colaborarea, fostul sportiv rus a revenit cu detalii, potrivit tennismajors.com.

Emma Răducanu, fără antrenor full-time din aprilie (FOTO: EPA)
Emma Răducanu, fără antrenor full-time din aprilie (FOTO: EPA)

„Mă despărţeam de Emma, indiferent dacă altă jucătoare era sau nu disponibilă. Nu am ajuns la un acord în privinţa termenilor şi existau unele semnale de alarmă care nu puteau fi ignorate. Perioada noastră de probă s-a terminat la US Open, dar eu am mai rămas ca să încerc să văd dacă există o cale să impresionez echipa. Emma este absolut minunată, munceşte mult şi nu gândeşte şi nu se comportă ca un superstar... A fost o decizie foarte dificilă pentru mine, să mă despart de o jucătoare care îmi place şi pe care o respect”, a adăugat antrenorul.

„Jocul ei e brut și are nevoie de îmbunătățiri”

Dmitri Tursunov a mai spus că Emma Răducanu era un proiect pe termen lung și că ar fi fost necesară o perioadă mult mai mare pentru „a se suda” lucrurile: „Aș spune că probabil este un proiect pe doi ani şi jumătate, mai sigur. Bineînţeles, oamenilor le este greu să înţeleagă cum este posibil că ea a câştigat deja US Open. Însă în opinia mea, jocul ei este foarte brut şi cred că are nevoie de multe îmbunătăţiri. Va dura ceva timp, însă după cum le-am spus ei şi celorlalţi din echipa ei: cred că trebuie să aveţi o voce şi să încercaţi asta o vreme. Dacă nu funcţionează, bifaţi pe listă. Dar ea are un avantaj enorm: este extrem de talentată, este foarte atletică şi foarte coordonată, astfel că poate trece peste unele lucruri peste care nu trec alte sportive. Ingredientele sunt foarte bune, dar încă poţi să strici totul. Am simţit că era un proiect interesant, dar un proiect pe termen lung”.

La cei doar 19 ani ai săi, Emma Răducanu are deja un trofeu de Grand Slam în palmares, după ce a câștigat, în 2021, US Open. Luna viitoare, jucătoarea britanica urmează să joace în fosta FedCup, actuala Billie Jean King Cup, aflându-se într-o perioadă în care nu are un antrenor full-time, din aprilie și până acum alegând doar colaborările. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net