Lecție de maturitate, marca Emma Răducanu, proaspăt eliminată de la Wimbledon

Emma Răducanu, jucătoarea profesionistă de tenis, de 19 ani, din Marea Britanie, cu origini românești, a dat o lecție fantastică de maturitate, la conferința de presă organizată după eliminarea, din turul secund al Wimbledon.

Emma Răducanu a înregistrat doar o eliminare, într-o carieră fulminantă, în care urmează multe alte meciuri și campionate, sportiva având doar 19 ani.

Preferă să ignore presiunea competițiilor

Evoluția ei spectaculoasă este vizată de un fenomen, în general periculos pentru sportivi. Înaintea meciurilor, cu scopul de a susține competitorul, publicul are obiceiul de a pune presiune pe acesta. 

Citește și: Șoc! Ce mașină conduce Emma Răducanu, în Marea Britanie

I se aduc laude și încurajări și, atunci când pierde, se vorbește despre dezamăgirea oferită de sportiv. Așa s-a întâmplat și cu Emma Răducanu, imediat după ce a fost eliminată, într-un timp atât de scurt.

De ce trebuie să existe o presiune? Care e graba? Am doar 19 ani. Parcă ar fi o glumă. Eu chiar am câștigat un turneu de slam și nimeni nu îmi va lua această performanță.

În august, participă la US Open

Presiunea ar trebui resimțită de cei care încă nu au atins această performanță”, a declarat Emma Răducanu, citată de The Sun.

Practic, sportiva a lăsat să se înțeleagă faptul că nu e afectată mai mult decât trebuie de înfrângeri, resemnarea și mobilizarea rapidă pentru următoarele competiții fiind prioritare.

O veritabilă lecție de maturitate pentru cei care se grăbesc să dramatizeze etape absolut normale din viețile sportivilor de performanță.

Citește și: Emma Răducanu, ofertată de universitățile de top. Sportiva, între școală și tenis

Pentru mine, totul este o lecție și accept orice provocare mi se oferă. Revenirea la New York va fi interesantă, pentru că am suficientă experiență a jocului pe marile arene”, a mai spus Emma Răducanu, referindu-se la participarea ei la turneul US Open, din luna august a acestui an, competiție câștigată de sportivă la vârsta de 18 ani.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

vladut
Satul Aceredo jpg
brad pitt angelina jolie jpg
cub ion țiriac png
image png
GettyImages 1338148296 jpg
Alexandru Arsinel batran
David Popovici, Facebook jpg
image
image
image
image
Finala tenis de masa, Facebook jpg
David Popovici, Facebook jpg
Mbappe si Neymar, EPA jpg
Simona Halep, EPA jpg
bianca ghelber drapel jpg
Nicolae Dica, Sportpictures jpg