Krisţina Ţimanouskaia, sportiva care a refuzat să revină în Belarus după JO, vrea să concureze pentru Polonia

Ultima actualizare:

    Krisţina ŢimanouskaiaSursă foto: Profimedia
Krisţina ŢimanouskaiaSursă foto: Profimedia

Sprintera belarusă Krisţina Ţimanouskaia, care a refuzat să revină în ţara sa după Jocurile Olimpice de la Tokyo, îşi doreşte să concureze pentru Polonia, ţara care i-a acordat viză umanitară.

Ţimanouskaia a anunţat că vrea să stea permanent în Polonia şi a făcut demersurile necesare pentru a obţine cetăţenia. De obicei, soluţionarea unor astfel de solicitări poate dura până la trei ani, însă sportiva speră ca în cazul său să se accelereze procesul, având în vedere circumstanţele speciale.

Ameninţată cu repatrierea cu forţa în Belarus, după ce a criticat instanţele sportive din ţara sa, în urma unui diferend, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, tânăra atletă, în vârstă de 24 de ani, a plecat din Japonia în Polonia, ţară care i-a acordat o viză umanitară, relatează News.ro.

De teama de a nu ajunge la închisoare, în cazul în care s-ar fi întors în Belarus, Krisţina Ţimanuskaia a obţinut ajutorul Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) şi o protecţie a poliţiei în timp ce s-a aflat pe Aeroportul Tokyo-Haneda. Ea s-a refugat, apoi, timp de două nopţi, la Ambasada Poloniei din capitala Japoniei, iar acum se află în Polonia. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
3x3 bcr streetball jpg
andrei ratiu si fiica jpg
Selfie cristiano ronaldo euro 2024 jpg
fani romani jpg
5 text transferuri jpg
4 text 1 Nita jpg
romania belgia jpg
romania belgia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net