Lorena Ostase a fost nominalizată pentru All-Star Team

16 decembrie 2020
article img
Lorena Ostase a marcat 26 de goluri din 34 de aruncări la CE din DanemarcaFoto: EPA-EFE

Pivotul Lorena Ostase este singura reprezentantă a echipei României nominalizată de Federația Europeană de Handbal (EHF) pentru stabilirea componenţei echipei turneului final al Campionatului European din Danemarca (3-20 decembrie).

În procesul de votare se va ține cont și de preferinţele fanilor în proporţie de 40%, iar diferenţa decizională va reveni specialiştilor EHF. Şi MVP-ul Campionatului European va fi decis tot de către experţii EHF.Operațiunea de votare a fost permisă de astăzi (miercuri, 16  decembrie), pe site-ul competiţiei, cu 40 de jucătoare nominalizate, câte cinci pentru fiecare post, plus cea mai bună apărătoare. Aceasta se va încheia sâmbătă seară, iar rezultatele vor fi anunţate duminică, în ultima zi a CE din Danemarca.Voturile se pot exprima la adresa: https://women2020.ehf-euro.com/about-ehf-euro/vote-for-the-all-star-team/Este de subliniat că, după mulţi ani în care a câştigat distincţii individuale ca golgheter, cel mai bun inter stânga sau MVP-ul turneelor finale, căpitanul României, Cristina Neagu, nu este nominalizată. Astfel, naționala noastră are o singură reprezentantă, pe Lorena Ostase, la categoria Cel mai bun pivot.Campionatul European se va încheia duminică. Vineri, 18 decembrie, sunt programate semifinalele Franţa - Croaţia (ora 19.00) şi Norvegia - Danemarca (21.30), precum şi meciul pentru locurile 5-6, Rusia - Olanda (16.30).România a ocupat locul 12, cel mai slab din istoria participărilor sale la Campionatul European. 

Iată jucătoarele nominalizate:Portar

Dinah Eckerle (GER)Amandine Leynaud (FRA)Katrine Lunde (NOR)Tea Pijevic (CRO)Sandra Toft (DEN)

Extremă stânga

Camilla Herrem (NOR)Kristina Kozhokar (RUS)Majda Mehmedovic (MNE)Lærke Nolsøe Pedersen (DEN)Chloe Valentini (FRA)

Inter stânga

Vladlena Bobrovnikova (RUS)Anne Mette Hansen (DEN)Larissa Kalaus (CRO)Estelle Nze Minko (FRA)Szandra Szöllősi-Zácsik (HUN)

Centru

Daria Dmitrieva (RUS)Mia Rej Bidstrup (DEN)Valentina Blazevic (CRO)Stine Oftedal (NOR)Grace Zaadi Deuna (FRA)

Pivot

Julia Behnke (GER)Linn Blohm (SWE)Kari Brattset Dale (DEN)Ana Debelic (CRO)Lorena Ostase (ROU)

Inter dreapta

Jelena Despotovic (MNE)Katrin Klujber (HUN)Alexandra Lacrabère (FRA)Nora Mork (NOR)Laura van der Heijden (NED)

Extremă dreaptă

Viktoria Lukács (HUN)Carmen Martin (ESP)Trine Ostergaard Jensen (DEN)Jovanka Radicevic (MNE)Stine Skogrand (NOR)

Apărătoare

Kelly Dulfer (NED)Béatrice Edwige (FRA)Line Haugsted (DEN)Marit Malm Frafjord (NOR)Camila Micijevic (CRO)