Meci de foc pentru Dinamo la Porto, în Liga Campionilor

Aflată pe ultima poziție în Grupa B a Ligii Campionilor la handbal, echipa masculină Dinamo București își joacă ultima carte la Porto, joi, 24 februarie, la ora 21.45. În tur, lusitanii s-au impus cu noroc (27-26), pe final de meci.

DInamoviștii au pierdut greu cu FC Barcelona (FOTO: Marian Burlacu)
DInamoviștii au pierdut greu cu FC Barcelona (FOTO: Marian Burlacu)

Cu toate că șansele de a trece de faza grupelor sunt destul de mici, echipa lui Xaxi Pascual nu depune armele. Și vizează victoria în Pavilhao Dragao Arena. Acolo unde vor fi prezenți și circa o sută de suporteri ai grupării bucureștene. Pentru Dinamo, acesta este antepenultimul meci din grupă. Campioana României va primi vizita lui Paris Saint-Germain, în 3 martie, și se va deplasa în Polonia, pentru meciul cu liderul Kielce, în 9 martie. În meciurile precedente, Dinamo Bucureşti a obţinut următoarele rezultate în grupa B: 32-29 cu Kielce, 30-41 cu PSG, 26-27 cu FC Porto, 32-36 și 30-35 cu FC Barcelona, 27-28 şi 33-29 cu HC Motor, 31-29 şi 32-47 cu Veszprem, 30-37 şi 20-28 cu Flensburg.După 11 etape, Dinamo ocupă locul 8 în Grupa B, ultimul, cu 6 puncte, fiind devansată de Vive Kielce (16 puncte), Barca (14p), Veszprem (13p), PSG (12p), Flengsburg (9p), Motor (8p) și Porto (8p). PSG și Motor au un meci mai puțin disputat. 

După partidele retur din ambele grupe ale Ligii Campionilor, în 30 martie încep fazele eliminatorii, play-off şi sferturi. Final Four-ul se va disputa în 18 și 19 iunie.

Înaintea partidei din Portugalia, Dinamo a susținut meciul de campionat cu Politehnica Timișoara, impunându-se cu 29-27. Cei mai buni marcatori ai echipei bucureștene au fost Vali Ghionea, cu 7 goluri, Racoțea, Alex Pascual, Humet, Bizău și Sorhaindo, fiecare cu câte 3.

David Barrufet s-a alăturat echipei ca manager sportiv

De vinerea trecută, legendarul handbalist spaniol David Barrufet (51 de ani) a devenit noul manager sportiv al echipei de handbal masculin Dinamo. Prin această mutare de calibru s-a refăcut echipa ”Xavier Pascual – David Barrufet”, cea care a lucrat cu succes în ultimii şase ani la FC Barcelona, răstimp în care s-au câştigat numeroase trofee, inclusiv EHF Champions League (2021).David Barrufet este unul dintre cele mai mari nume ale handbalului mondial. Ca jucător, a apărat cu succes poarta reprezentativei Spaniei şi a echipei FC Barcelona, câştigând 71 de trofee / premii. Între acestea se regăsesc Liga Campionilor Europeni (șapte ori), Cupa Cupelor (două), Cupa EHF, Supercupa Europei (cinci), dar şi aurul mondial în 2005 cu naţionala iberică, plus patru medalii europene şi două olimpice. De două ori a fost declarat cel mai bun portar al lumii de IHF (2001 şi 2002). Ca manager sportiv la FC Barcelona, Barrufet a contribuit din plin la toate succesele din ultimii şase ani. "Sunt onorat să mă alătur echipei Dinamo şi îi sunt foarte recunoscător preşedintelui pentru încrederea acordată. Sunt foarte fericit să lucrez din nou cu Pasqui. Voi încerca să ajut, astfel încât echipa Dinamo să crească, deoarece sunt sigur că aici avem toate condiţiile pentru a o face. Voi da totul pentru ca de fiecare dată să fiu din ce în ce mai bun în interesul echipei", a declarat acesta.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net