Monica Niculescu si Ana Bogdan vor ieși din Top 100 WTA

Ultima actualizare:

    Monica NiculescuFOTO: EPA
Monica NiculescuFOTO: EPA

Eliminările din primul tur suferite de Ana Bogdan și de Monica Niculescu la Australian Open le periclitează acestora șansele de a rămâne în Top 100 WTA și după terminarea întrecerii de la Melbourne.

De fapt, înfrângerea cu 7-6, 6-4 suferită în fața tinerei jucătoare americane Amanda Anisimova i-a anulat orice șansă Monicăi Niculescu de a-și păstra locul între cele mai bune 100 de jucătoare ale lumii din 28 ianuarie, când se va publica următoarea ierarhie. Ea este acum în clasamentul live pe poziția 101. Pe locul 100 în clasamentul live este Ana Bogdan, care are foarte mult de suferit după eșecul suferit ieri, scor 6-3, 3-6, 6-4, cu poloneza de doar 17 ani Iga Swiatek. Cum anul trecut Ana ajunsese în turul al treilea, ea va pierde nu mai puțin de 120 de puncte, iar acest lucru se traduce în clasament cu o cădere de cel puțin 18 locuri. Azi, Ana Bogdan este chiar pe locul 100, însă are doar șanse teoretice de a rămâne acolo, pentru că mai multe jucătoare o pot depăși în următoarele două săptămâni. Cel mai aproape este nemțoaica Laura Siegemund, care are nevoie de o victorie în turul secund la Australian Open pentru a trece peste jucătoarea noastră și a o scoate, deci, din prima sută mondială.

În ceea ce o privește pe Sorana Cîrstea, care a fost învinsă cu 6-4, 6-1, de suedeza Rebecca Peterson în primul tur la Antipozi, ea nu va avea foarte mult de suferit, cele 60 de puncte pierdute coborând-o pe locul 90 în clasamentul live.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net