Naționala masculină de handbal s-a chinuit în fața Turciei

Reprezentativa masculină de handbal a României a câștigat cu 26-24 (12-10) meciul cu Turcia, disputat la Cluj. În condițiile în care la Trofeul Carpați nu pot participa și echipele Elveției și Iranului, din motive legate de pandemie, cele două reprezentative se vor reîntâlni miercuri, 29 decembrie, la ora 18.05.

Echipa de handbal a României se pregătește la Cluj (Foto: Facebook / FRH)
Echipa de handbal a României se pregătește la Cluj (Foto: Facebook / FRH)

Oamenii lui Xavier Pascual au avut o evoluție modestă, ratând din poziții clare. Naționala noastră a fost incomodată, în ofensivă, și de jocul agresiv al turcilor, care s-au apărat cu îndârjire. În acest context, portarul Yunus Ozmosul a fost considerat cel mai bun jucător al meciului.

România a primit trei goluri la rând în ultimul minut

România a intrat bine în meci şi a condus cu 3-0 (min. 6). Apoi, ea a fost mai mereu în avantaj, însă n-a izbutit să se detașeze decisiv. Astfel se face că de la 6-2 (min. 10) s-a ajuns la 6-6 (min. 16). După 12-10 la pauză, naționala noastră a izbutit abia în minutul 59 să se desprindă la 5 goluri (26-21), însă mai apoi a primit trei goluri la rând fără să mai înscrie vreunul.

Tudor Buguleț a marcat 4 goluri pentru echipa României

Pentru echipa României cele mai multe goluri au fost reușite de Tudor Buguleţ (4 goluri), Gabriel Cumpănici (3), Călin Dedu (3), Alexandru Ghivil (4), Cristian Ghiţă (3) și Roland Thalmaier (3). Principalul marcator al Turciei a fost Yakup Yaşar Simsar, cu 7 reușite.

La ediția din acest an a Trofeului Carpați urmau să evolueze şi echipele Elveţiei şi Iranului, însă acestea și-au anulat participarea din cauza infectărilor cu COVID-19 din lot. În acest context, România şi Turcia se vor înfrunta din nou, miercuri, 29 decembrie, de la ora 18.05, tot în Sala ”Horia Demian” din Cluj.

Între 7 și 9 ianuarie 2022, naţionala noastră va participa la preliminariile Campionatului Mondial 2023. Aceasta va evolua tot la Cluj, într-o grupă cu Cipru, Israel şi Republica Moldova.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net