Performanță incredibilă: avem cinci românce în turul 2 la Australian Open

Ultima actualizare:

Toate cele trei jucătoare din România care au intrat în cursă marți au trecut în turul secund la Australian Open. Simona Halep, Sorana Cîrstea și Irina Begu continuă lupta la Melbourne.

image

Simona Halep, locul 15 WTA şi cap de serie numărul 14, a învins-o în primul tur, cu scorul de 6-4, 6-3, pe poloneza Magdalena Frech, ocupanta poziției 102 în lume. Meciul a fost controlat de româncă, ea impunându-se la capătul unei partide care a durat o oră şi 29 de minute. Următoarea adversară a jucătoarei noastre va fi învingătoarea partidei dintre Katie Volynets din SUA, o jucătoare venită din calificări, și brazilianca Beatriz Haddad Maia.

Dar ziua a început cu alte două superbe victorii. Sorana Cîrstea (38 WTA) a reușit a doua victorie în fața uneia dintre cele mai importante jucătoare din circuit: cehoaica Petra Kvitova. Sorana s-a impus cu scorul de 6-2, 6-2, ocupanta locului 19 WTA şi cap de serie numărul 20. Aceasta a fost a doua victorie a Soranei în fața Kvitovei, după ce anul trecut o învinsese tot în primul tur la Australian Open! Următoarea advesară a Soranei va fi Kristina Kucova, din Slovacia, ocupanta locului 96 WTA.

Irina Begu a salvat trei mingi de meci

Tot în turul 1, Irina Begu a învins-o cu scorul de 2-6, 7-5, 6-3, de franţuzoaica Oceane Dodin, locul 85 WTA, după o partidă care a durat două ore şi 37 de minute și în care românca a salvat trei mingi de meci! Următoarea adversară a Irinei va fi belgianca Elise Mertens, ocupanta locului 26 WTA şi cap de serie numărul 19.

Astfel, numărul jucătoarelor românce calificate în turul secund la Australian Open a ajuns la cinci. Luni, trecuseră de prima fază Gabriela Ruse și Jaqueline Cristian.

image
image
image
image
image
image
Simona Halep, Getty jpg
PSG Newcastle United (Getty Images) jpg
FotoJet (16) jpg
SITE Rapid Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Dani Alves (Getty Images) jpg
Cristiano Ronaldo (Facebook) jpg
Dorinel Munteanu, antrenor Otelul Galati (Facebook) jpg
Dinamo FCSB (Sportpictures) jpg