Novak Djoković „galopează” spre trofeul Australian Open. Sârbul, în semifinale

Novak Djoković (1 ATP) și-a asigurat prezența în penultimul act de la Australian Open, după ce l-a învins, marți, pe americanul Taylor Fritz (12 ATP). Astfel, sârbul este la două meciuri distanță de cel de-al 25-lea trofeu de Grand Slam. 

Novak Djoković conduce tenisul mondial masculin (FOTO: Getty Images)
Novak Djoković conduce tenisul mondial masculin (FOTO: Getty Images)

La cei 36 de ani ai săi, liderul mondial din tenisul masculin a avut nevoie de trei ore și 48 de minute pentru a se impune în patru seturi în fața mai tânărului său oponent, în vârstă de 26 de ani, cu scorul de 7-6 (3), 4-6, 6-2, 6-3. Astfel, Novak Djoković a bifat cea de-a 11 prezență în semifinalele Australian Open, unde deţine recordul de trofee cucerite -10-, egalându-l pe australianul Jack Crawford, într-o ierarhie dominată de elveţianul Roger Federer, cu 15 prezenţe în penultimul act al turneului.

„A fost foarte dificil să găsesc timing-ul perfect”

„Ştiu că am avut atât de multe mingi de break, în primele două seturi, pe care nu le-am fructificat. Dar, până la urmă, am reuşit break-urile în seturile trei și patru şi mi-am impus jocul, asta e cel mai important. De la jumătatea setului trei, am început să servesc foarte bine. M-a surprins. Dar de asta ai nevoie, într-o astfel de partidă, să reuşeşti multe puncte cu serviciul. Dar, recunosc că m-am surprins pe mine însumi. Au fost două prime seturi incredibile, cu o calitate impresionantă a tenisului din partea lui Taylor. «M-a sufocat» din spatele terenului. A fost foarte dificil să găsesc timing-ul perfect. A stat mult timp lângă mine, m-a împins la limită. Vreau să îl felicit pentru felul în care a jucat!”, a comentat Novak Djoković.
Per total, sârbul a stat 15 ore şi nouă minute pe teren, anul acesta, la Melbourne, în primele cinci partide - niciodată în cariera sa nu depăşise 15 ore, recordul anterior datând din 2021, când petrecea 14 ore şi 52 de minute în „ringul” din „sportul alb”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net