Sorana Cîrstea, out de la Australian Open. România, rămasă fără jucătoare la simplu

România a rămas fără jucătoare la simplu în cadrul Australian Open, după ce, rând pe rând Ana Bogdan (63 WTA), Jaqueline Cristian (84 WTA) și, în cele din urmă, Sorana Cîrstea (27 WTA), au fost eliminate de la primul Grand Slam al anului, încă din runda inaugurală.

Sorana Cîrstea, eliminată încă din runda inaugurală a Australian Open (FOTO: Getty Imags
Sorana Cîrstea, eliminată încă din runda inaugurală a Australian Open (FOTO: Getty Imags

Cel mai recent, Sorana Cîrstea a părăsit competiția, marţi, deși începuse bine - românca reușise să câștige primul set în duelul cu sportiva chineză Yafan Wang (97 WTA), scor 6-0, dar n-a reușit să-și păstreze avantajul și le-a pierdut pe următoarele două cu 5-7 şi 2-6, meciul durând o oră şi 57 de minute. Dată fiind situația, jucătoarea asiatică o va întâlni pe britanica Emma Răducanu (299 WTA, dar beneficiara unui wildcard), care a trecut de americanca Shelby Rogers (156 WTA), 6-3, 6-2.
Anterior, Jaqueline Cristian a fost eliminată, luni, de către sportiva cehă Kateřina Siniaková (49 WTA), după o partidă care a durat o oră și 27 de minute și s-a încheiat cu scorul 6-2, 7-5. Prima care a deschis „seria” eliminărilor a fost Ana Bogdan, aceasta cedând, duminică, în fața unei adversare de 16 ani, cehoaica Brenda Fruhvirtová (110 WTA), venită din calificări, scor 2-6, 6-4, 6-3, la finele unui meci care a durat două ore şi 19 minute - de altfel, românca de 33 de ani nu câștigase nicio partidă de tenis la Grand Slam-ul de la Melbourne, în ultimii șase ani.

Mai există speranțe, totuși, la dublu

Totuși, speranțele României continuă la dublu, acolo unde Ana Bogdan şi sportiva spaniolă Rebeka Masárová au trecut, marți, de runda inaugurală de perechea formată din norvegianca Ulrikke Eikeri și sportiva americană Catherine Harrison, scor 6-4, 6-4, după o oră şi 34 de minute.
Tot la dublu mai sunt în calculele primului tur Sorana Cîrstea, care formează un cuplu de joc cu croata Donna Vekić și Monica Niculescu, făcând pereche cu brazilianca Ingrid Gamarra Martins.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net