Româncele și-au aflat soarta la Australian Open: ce urmează pentru Sorana Cîrstea

Ultima actualizare:

Cele trei jucătoare de tenis din România, care sunt angrenate pe tabloul principal de la Australian Open, și-au aflat adversarele pe care le vor înfrunta în runda inaugurală a turneului, programat să se dispute în perioada 14-28 ianuarie. 

Sorana Cîrstea este cel mai bine clasată română în WTA (FOTO: Getty Images)
Sorana Cîrstea este cel mai bine clasată română în WTA (FOTO: Getty Images)

„Prima rachetă” a României Sorana Cîrstea (26 WTA) va evolua în primul tur împotriva sportivei chineze Yafan Wang (79 WTA) și, în speranța că va trece mai departe, în runda secundă s-ar duela cu învingătoarea dintre britanica Emma Răducanu (299 WTA) şi americanca Shelby Rogers (156 WTA).

Ce le așteaptă pe celelalte două românce de pe tabloul principal 

De asemenea, Ana Bogdan (66 WTA) va juca, în primul tur, cu o sportivă venită din calificări. În cazul în care accede în runda următoare, românca ar putea juca împotriva favoritei cu numărul doi, bielorusa Arina Sabalenka (2 WTA), de altfel și deţinătoarea trofeului, dacă şi aceasta va trece de o jucătoare din calificări.
În cele din urmă, cea de-a treia româncă de pe tabloul principal de la Australian Open, Jaqueline Cristian (84 WTA), o va întâlni, în primul meci, pe sportiva cehă Kateřina Siniaková (49 WTA).
Liderul mondial al ierarhiei de tenis feminin, Iga Świątek (1 WTA), va evolua în primul tur cu sportiva care a câștigat trofeul, în urmă cu patru ediții, americanca Sofia Kenin (38 WTA), duelul fiind practic o reeditare a finalei de Roland Garros, din anul 2020 - atunci poloneza a avut atunci câștig de cauză, scor 6-4, 6-1. Dacă se va impune și acum, Iga Świątek se va duela, în runda următoare, cu învingătoarea dintre nemțoaica Angelique Kerber (657 WTA, dar campioană la Australian Open, în 2016) și americanca Danielle Collins (54 WTA, finalistă în 2022). Ediția cu numărul 112 a Australian Open va aduna premii în valoare totală de aproape 79 de milioane de euro.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net