Semnal de alarmă în sportul românesc: „Nu avem soluții să ne redresăm”

Președintele Agenţiei Naţionale pentru Sport, Elisabeta Lipă, a tras un semnal de alarmă în legătură cu sportul românesc, într-o conferință de presă, organizată miercuri. Aceasta a declarat că bugetul instituției este mic și, deocamdată, nu există soluții de redresare. 

Elisabeta Lipă a vorbit despre situația sportului românesc (FOTO: Sportpictures)
Elisabeta Lipă a vorbit despre situația sportului românesc (FOTO: Sportpictures)

„Această agenţie, când am preluat conducerea ei, am găsit un buget de 581 de milioane. Plecăm de la cel mai mare buget, aşa cum s-a exprimat domnul ministru Novak, este cel mai mare buget din istoria Ministerului Sportului, dar el de departe nu este cel mai mare. Este cu vreo 30 de milioane mai mare, decât în 2016, când am condus destinele sportului. Drept dovadă, fiind bugetul mic din punctul meu de vedere, împărţit către federaţii şi subordonate, la ora actuală, până la rectificare, nu avem soluţii să ne redresăm în niciun fel. Împărţirea o faci pe trimestre, pe semestre, dar banii au fost mutaţi din trimestrul patru, din trimestrul trei în foi, unu ca să acopere nevoile cluburilor, federaţiilor. Nu stăm foarte bine, dar avem promisiuni, avem susţinere pentru a primi un buget consistent, să putem susţine activitatea federaţiilor”, a declarat Elisabeta Lipă.

Medaliile nu sunt un obiectiv pentru România

De altfel, obiectivul declarat al ANS nu este de a obţine medalii, ci de a ajuta federaţiile ca sportivii lor să se califice, cât mai mulţi, la Jocurile Olimpice şi să reprezinte ţara cât mai bine, atunci când va veni momentul: „Avem, la nivel de minister, în jur de 20 de executări silite. S-a ajuns în situaţia asta pentru că aproape doi ani acest minister nu a avut un director economic. Trebuie să găsim soluţii, avem nevoie de specialişti”. Totodată, Elisabeta Lipă a explicat şi problema legată de arhiva instituţiei: „O firmă de la Cluj a câştigat licitaţia, a luat toate documentele şi a promis că va face arhivarea, dar am constatat că nu s-a făcut nimic. Suntem în proces, în viitorul apropiat vom aduce înapoi arhiva. Nu este o situaţie roz, dar suntem oameni care am trecut şi prin lucruri mult mai grele şi vom reuşi să găsim soluţii să ieşim la suprafaţă”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Corvinul Hunedoara, castigatoarea Cupei Romaniei (Sportpictures) jpg
Gica Hagi 1 1280x720 jpg
Ianis Hagi (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Radu Dragusin (EPA) jpg
Darya Klishina jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net