Succesorul lui Bolt e un italian! Surpriză în finala de 100 m masculin, unde Lamont Marcell Jacobs s-a dovedit a fi cel mai iute


    După 29 ani, Lamont Marcell Jacobs a readus în Europa titlul olimpic la 100 mFoto: Guliver / GettyImages
După 29 ani, Lamont Marcell Jacobs a readus în Europa titlul olimpic la 100 mFoto: Guliver / GettyImages

Până mai astăzi, doar patru europeni izbutiseră să câștige „proba-probelor” la Jocurile Olimpice: Harold Abrahams (Marea Britanie), în 1924, Valeri Borzov (URSS), în 1972, Allan Wells (Marea Britanie), în 1980, și Linford Christie (Marea Britanie), în 1992. De astăzi, în club a pătruns și Lamont Marcell Jacobs, un italian după mamă (Viviana Masini) și al cărui tată este un militar american.

În vârstă de 26 de ani, sprinterul îi succede lui Usain Bolt, campion la edițiile din 2008, 2012 și 2016. Cronometrat în 9,80 secunde, italianul i-a devansat pe americanul  Fred Kerley (9,84s) și pe canadianul Andre de Grasse (9,89s), stabilind și un nou record european. După rapida cursă, Jacobs a fost îmbrățișat de italianul Gianmarco Tamberi, care tocmai hotărâse să împartă titlul olimpic la săritura în înălțime cu Mutaz Barshim (Qatar)! Ambii atleți au sărit 2,37 m și au decis să nu mai continue concursul. O situație inedită în istoria Jocurilor Olimpice.  Tot azi, în reuniunea de seară, Yulimar Rojas (Venezuela) a doborât recordul mondial la triplusalt. Clasată pe locul 2 la Rio, în 2016, ea a reușit 15,67 m, ameliorând performanța deținută de ucraineanca Inessa Kravets (15,50 m). Pe podium s-au mai clasat Patricia Mamona (Portugalia /  15,01m) și Ana Peleteiro  (Spania / 14,87m).

cub horoscop supărare png
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Faimosii Survivor Romania joc imunitate Foto Pro TV jpg
front 1 Beyonce (gettyimages) jpg
Jennifer Lopez si Ben Affleck  jpeg
cosmin selesiB jpg
Icoana Basilica ro webp
Cuplu care doarme in pat - pijamale FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
Farul CSU Craiova, Sportpictures jpg
Edjouma fcsb cfr cluj jpg
Hagi, Getty jpg
SITE Rapid (Sportpictures) jpg
Cupa Davis, Facebook jpg
Dan Petrescu, Sportpictures jpg