Ei sunt fotbaliștii români care ”au explodat” în ultimul an

Ultima actualizare:

Saltul valoric înregistrat în ultimul an de marea speranță de îmbogățire a lui Gigi Becali, Octavian Popescu, este reflectat și de site-ul specializat transfermarkt.com. Puștiul FCSB conduce topul fotbaliștilor români cu cea mai mare creștere de cotă din ultimele 12 luni. Click! vă prezintă care este Top 10 din acest punct de vedere în fotbalul românesc.

Octavian Popescu e ”perla” lui Gigi Becali (FOTO: Sportpictures)
Octavian Popescu e ”perla” lui Gigi Becali (FOTO: Sportpictures)

Tavi Popescu a fost protagonistul unui sezon foarte bun în Liga 1. Este adevărat, a debutat și la națională, dar acolo, în afară de Gigi Becali nu a remarcat nimeni prezența lu pe teren, atât de slab a fost. Drept urmare, cele 2,8 milioane de euro pe care și le-a adăugat la cota de 1,2 milioane pe care o avea la 1 iulie 2021. Drept urmare, este liderul creșterilor din fotbalul românesc în ultimele luni. Rămâne doar ca el să și confirme toate așteptările pe care le au în el specialiștii, dar mai ales patronul său, care îl estimează la cel puțin 50 de milioane de euro!

Pe locul secund în această ierarhie se află un alt jucător de la FCSB, Darius Olaru. Acesta și-a îmbunătățit cota cu două milioane de euro și a ajuns la un total de 5,5. Această creștere este pe deplin justificată, având în vedere că în campionat mijlocașul a fost cel mai bun jucător al bucureștenilor. În plus, a fost și foarte constant, reușind în fiecare meci să aibă evoluții foarte bune. La națională a părut obosit, dar mai are timp să-și demonstreze valoarea.

Darius Olaru e și un jucător spectaculos (FOTO: Sportpictures)
Darius Olaru e și un jucător spectaculos (FOTO: Sportpictures)

Ultima treaptă a podiumului este ocupată de un stranier. Marius Marin este jucătorul cu cea mai frumoasă ascensiune pe plan internațional. Jucătorul formației Pisa a avut prestații bune și la echipa națională și și-a dublat asfel cota, ajungând la un total de 3 milioane de euro. Nu ar fi exclus ca peste un an să-l vedem pe Marin la o echipă din Serie A.

Poziția a patra este ocupată de un alt jucător care a ”explodat” în ultimul campionat intern: Rareș Ilie. Puștiul pe care fostul președinte al LPF, Dumitru Dragomir, îl laudă peste tot pe unde se duce, a reușit un salt absolut uluitor. Practic, el și-a crescut valoarea cu 1.200%! Anul trecut pe vremea asta el valora exact 100.000 de euro, iar acum a ajuns să fie cotat la 1,3 milioane de euro! Și nu are decât 19 ani, așa că viitorul este de partea lui.

Alexandru Cicâldău e cel mai experimentat român din acest top

Poziția a cincea e ocupată de cel mai experimentat jucător din acest top: Alexandru Cicâldău. După primul an petrecut la Galatasaray el și-a crescut cota cu 1 milion de euro, chiar dacă nu a avut prestații lăudate de presă. Chiar și așa a prins în jur de 40 de partide pentru ”Cim-Bom” și e în discuții cu cluburi din Italia pentru a face pasul într-un campionat mai puternic. El are acum o cotă totală de 7,5 milioane de euro.

Jovan Markovic, vârful Universității Craiova, și Horațiu Moldovan, portarul Rapidului, sunt alți jucători care au crescut într-un an cât alții în șapte. Ei sunt cotați acum la 1,2 milioane de euro, cu un milion de euro peste valoarea din 2021.

Pe poziția a opta găsim un alt tânăr promițător: Claudiu Petrila. El a unicul reprezentant al campioanei, CFR Cluj, în Top 10, cu o creștere de 950.000 de euro. Astfel, a ajuns la un total de 1,5 milioane de euro, însă e greu de anticipat care va fi viitorul lui la formația clujeană, Dan Petrescu fiind recunoscut ca un antrenor care mai curând e încurcat de tineri decât încearcă să-i dezvolte ca fotbaliști.

Tot cu 950.000 de euro a crescut și valoarea celui mai mediatizat vârf de la UTA din ultimul sezon, David Miculescu. El a ajuns la un total de 1,2 milioane și la un moment dat se părea că intrase în vizorul patronului FCSB, Gigi Becali. Acum și-a prelungit contractul cu arădenii, așa că destinația București pare tot mai îndepărtată.

Ultima poziție în Top 10 este ocupată de un necunoscut pentru marea masă a iubitorilor fotbalului. Daniel Boloca are 23 de ani, este mijlocaș central la formația italiană din Serie B Frosinone și cota lui tocmai a crescut cu 900.000 în ultimul an. El a ajuns la un total de 1,1 milioane de euro, după ce în noiembrie 2020, când a fost luat de actuala lui formație, era estimat la 75.000 de euro! Numai că după ce joci 36 de meciuri într-un sezon în divizia secundă italiană cota nu are cum să nu ”explodeze”. Și, cine știe, poate curând îl vom vedea și la națională.

Cele mai mari creșteri ale valorilor jucătorilor

Jucător   Echipă    Creștere Valoare actuală

1. Octavian Popescu   FCSB       +2,80      4

2. Darius Olaru     FCSB       +2   5,5

3. Marius Marin   AC Pisa   +1,50      3

4. Rareș Ilie   Rapid      +1,20      1,3

5. Alexandru Cicâldău Galatasaray  +1        7,5

6. Jovan Markovic       Univ. Craiova        +1        1,2

7. Horațiu Moldovan  Rapid      +1   1,2

8. Claudiu Petrila CFR Cluj +0,95      1,5

9. David Miculescu      UTA Arad      +0,95        1,2

10. Daniel Boloca Frosinone      +0,90        1,1

Notă: Sumele sunt exprimate în milioane de euro. Creșterile sunt comparate cu valorile înregistrate la 1 iulie 2021.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net