FC Argeș, echipa care s-a strecurat la ”masa bogaților”

Sistemul cu play-off și cu play-out adoptat de câțiva ani de LPF, chiar dacă e considerat incorect de mulți, din cauza înjumătățirii punctelor, aduce un plus de spectaculozitate întrecerii interne. Iar dacă stăm să comparăm formațiile calificate cu clasamentul valorii cluburilor, atunci vedem că, de regulă, cele mai valoroase se califică între primele 6. Există însă și o excepție.

FC Argeș a debutat cu o înfrângere în prima etapă a play-off-ului, la Craiova (FOTO: Sportpictures)
FC Argeș a debutat cu o înfrângere în prima etapă a play-off-ului, la Craiova (FOTO: Sportpictures)

Multă lume consideră că în acest an avem două echipe surpriză în play-off: FC Voluntari și FC Argeș. Numai că, dacă studiem clasamentul cotelor, atunci observăm că prima echipă nu e o surpriză decât dacă ne gândim la tradiția fotbalistică, pentru că formația de lângă București ocupă locul 5 și în ierarhia celor mai bine cotate formații în funcție de valoarea totală a loturilor, cu 11,09 milioane de euro, conform transfermakt.com. Însă FC Argeș, formație care a prins play-off-ul în ultima etapă a sezonului regulat, după ce a revenit de la 0-1 pentru a învinge cu 2-1 la Botoșani, este abia pe locul 11 în ierarhia valorii lotului, cu un total de doar 8,68 milioane de euro! Iar înaintea piteștenilor este inclusiv Dinamo, o formație care se chinuie să se salveze de la retrogradare. ”Câinii” au o valoare de 9,06 milioane de euro, dar ea nu se vede și pe teren.

Pe primul loc în clasamentul celor mai bine cotate echipe din Liga 1 este CFR Cluj, cu 32,14 milioane de euro. Ardelenii sunt urmați, ca și în clasamentul fotbalistic, de FCSB, care are o valoare de 31,58 milioane de euro. De fapt, aceste două echipe sunt singurele care depășesc 20 de milioane. Pe poziția a treia o regăsim pe Universitatea Craiova, formația lui Reghecampf, aflată într-o mare formă în campionat, fiind cotată la 18,9 milioane de euro, cu peste cinci mai multe decât Farul, care are un total de 13,27 milioane. De fapt, dacă adunăm valoarea tuturor echipelor din play-off, vedem că aceasta este de o dată și jumătate mai mare decât a celor din play-out. Cele 6 formații care luptă pentru titlu în partea a doua a campionatului au o valoare totală de 115,62 milioane de euro, iar cele 10 din play-out de doar 75,52 milioane de euro.

Rapid este pe locul 6 în clasamentul cotelor

Situați pe locul 6 în clasamentul valorii, cu 10,63 milioane, rapidiștii au de ce să regrete ratarea play-off-ului, de care au fost atât de aproape. Numai că seria de 10 meciuri consecutive fără victorie i-a scos din cărți pe finalul sezonului, iar acum luptă pentru calificarea în cupele europene din play-out.

Cea mai năpăstuită echipă din campionat, Gaz Metan Mediaș, care tocmai a mai pierdut două puncte din cauza datoriilor către foștii jucători și a ajuns la un incredibil ”-1” în clasament, este și formația cel mai slab cotată. Aceasta are o valoare de doar 1,84 milioane de euro, mai mică decât a majorității titularilor FCSB, de exemplu.

Clasamentul cotelor echipelor din Liga 1

1. CFR Cluj     32,14

2. FCSB   31,58

3. Univ. Craiova   18,9

4. Farul  13,27

5. Voluntari   11,05

6. Rapid 10,63

7. Sepsi  10,5

8. Chindia      9,34

9. Dinamo     9,06

10. Botoșani 8,69

11. FC Argeș 8,68

12. UTA 8,06

13. FCU Craiova   7,25

14. Mioveni  5,57

15. Clinceni   14,65

16. Gaz Metan     1,84

Notă: Sumele sunt în milioane de euro, conform transfermakt.com.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net