Gardos: "A fost cea mai lungă săptămână"

15 august 2014
article img
Florin Gardoş a semnat contractul sub privirile noului său antrenor, Ronald KoemanFoto: cfsaints.co.uk

Florin Gardoş a semnat cu Southampton pentru patru ani, devenind astfel al doilea jucător român care evoluează pentru ”sfinţi”, după după Dan Petrescu, în perioada 2001/2002. Fundaşul de 25 de ani a povestit că nu i-a fost deloc uşor să aştepte un semn de la şefii Stelei în privinţa transferului său în Anglia.

6,8 milioane de euro pentru Steaua şi 1,2 milioane de euro pentru Gardoş, anual. Acestea sunt cifrele celui mai tare transfer al verii din România. Fundaşul a ajuns de trei zile în Anglia, s-a alăturat noii sale echipe şi speră să debuteze cât mai curând. Până să o facă, Gardoş le-a mărturisit britanicilor cum a trăit perioada negocierilor dintre cele două cluburi. ”Venirea în Premier League e o oportunitate foarte mare pentru mine, iar Southampton a avut un sezon foarte bun, aşa că nu a fost o decizie dificilă. Am avut parte de o săptămână foarte lungă, multe runde de negocieri între cele două cluburi, dar sunt fericit că lucrurile s-au terminat bine pentru toată lumea”,  a spus românul.

A semnat pe o perioadă de patru ani

Acesta a precizat că este o mare bucurie pentru el că va fi antrenat de Ronald Koeman, un mare apărător: ”Nu am vorbit foarte mult cu Koeman, doar câteva minute, timp în care mi-a spus că abia aşteaptă să lucrăm împreună. Pentru mine este foarte important să învăţ lucruri de la un tehnician uriaş precum Koeman. Am şi eu informaţii despre el, Chivu şi Lobonţ  l-au avut antrenor la Ajax şi mi-au povestit ce fel de om este”.