Ionuţ Chirilă, antrenorul Chiajnei, a vorbit despre trecutul său: «În ’96 am salvat Dinamo de la faliment»

image
Foto: Răzvan Păsărică

Ionuţ Chirilă, omul care a lansat generaţia lui Hîldan sau Florentin Petre, vrea să învingă în meciul orgolilor. El a povestit de ce nu crede în New Dinamo şi ce proiect are la Chiajna.

"Click!": Domnule Chirilă mergeţi ca adversar în "Ştefan cel Mare". Credeţi că puteţi învinge echipa de suflet?

Ionuţ Chirilă: O victorie ar demonstra că avem consistenţă în joc şi că facem parte din echipele din prima parte a clasamentului. Dinamo rămâne o forţă!

E un avantaj că roş-albii sunt în reconstrucţie?

Nu ştiu dacă echipa e în criză, problema e că se vorbeşte de cinci-şase ani de New Dinamo şi toată lumea aşteaptă, dar nu mai apare niciodată. Să sperăm că cei care au destinele echipei o vor transforma în ceea ce aşteaptă suporterii.

Ionuţ Chirilă

simeon stalpnicul png
Foto: Răzvan Păsărică

Cum e Chiajna faţă de Dinamo?

Noi nu avem presiune. Sunt şapte jucători titulari sub 21 de ani şi am ajuns la un nivel bun de pregătire după patru luni de când lucrăm împreună. Vreau să avem o echipă competitivă cu o medie de vârstă de 22 de ani, ştiut fiind faptul că obiectul unor transferuri profitabile sunt jucători până în 25 de ani şi acest club trebuie să se autofinanţeze. Mergem cu încredere la Dinamo, mai ales că după victoria cu Astra am arătat că putem să ne batem cu orice echipă din România.

Aveţi mulţi foşti dinamovişti în echipă, unul dintre ei e Mitea. Va putea evolua?

Mitea nu e apt pentru jocul cu Dinamo, dar va reintra... Nu e în regulă din punct de vedere fizic, dar tehnic e un jucător imens, unul cum puţini am văzut vreodată în România şi nu numai. Dar nici nu era momentul ca el să intre în teren într-un meci cu o asemenea încărcătură.

Îl ştiţi şi pe Adi Mutu. Credeţi că va veni la Dinamo în iarnă?

E o lovitură de imagine ce încearcă ei, să vedem dacă vor şi reuşi.

Giovani Becali vă ironiza, spunând că dacă bateţi Dinamo sunteţi ca Fabio Capello...

O iau ca pe un compliment, e singurul lucru pe care-l spun.

Credeţi că suporterii vă vor face o primire plăcută în „Ştefan cel Mare"?

O să fiu primit bine. Să nu se uite că-n 1996 transferul lui Tararache la Grasshopers de peste două milioane de euro a salvat clubul de la faliment, pe lângă alte multe lucruri pe care le-am făcut pentru Dinamo. Vin ca adversar, dar cer doar să mă respecte.

Aţi fost pe lista antrenorilor doriţi la Dinamo?

Mă interesează proiectul Chiajna, e un copil care s-a născut frumos în fotbalul românesc şi vreau să demonstrez că un club din România se poate autofinanţa. Să fie un exemplu pentru toate celelalte cluburi care n-au ştiut să-şi gestioneze bine fondurile şi au ajuns ca Rapidul în faliment. E vorba de cultura fotbalistică a proprietarilor de la noi, de managementul lor. Pot să spun că primarul Chiajnei e un om extraordinar de inteligent şi am susţinere totală. Am avut mult mai multe oferte, nu numai de la Dinamo, dar eu sunt un om care nu vând şi m-am înţeles cu domnul Minea (n.r.-primar Chiajna) şi respect înţelegerea cu stricteţe.

colaj loredana groza jpg
florin zalomir
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
cub cristian arsinel png
larisa dragulesu marian dragulescu si fiica lor beatrice
foto 1 bec economic jpg
sotie Arsinel jpg
FotoJet jpg
Soldati ucraineni FOTO EPA-EFE
accident defileul jiului gorj jpeg
image
image
image
image
Edi Iordanescu, Sportpictures jpg
Istvan Kovacs, EPA jpg
FC Hermannstadt   Sepsi OSK, Sportpictures jpg
CS Mioven FCU Craiova 1948, Sportpictures jpg
Poză mare CFR Petrolul, Sportpictures jpg
Rica Raducanu, Facebook jpg