«Porţelanul» Chivu, din nou la cuţit?

Ultima actualizare:

Fostul căpitan al naţionalei României suferă cumplit la Milano. O banală luxaţie la deget suferită în august 2012 într-un meci de Europa League din Croaţia îl necăjeşte şi acum.

Cele două operaţii din toamnă ar fi trebuit să-l pună pe picioare pe Chivu, însă lucrurile par să fie mult mai complicate decât se aşteptau iniţial doctorii lui Inter. Astfel, la mai puţin de-o lună după revenirea lui Chivu pe gazon (la 18 decembrie), presa din Italia a vorbit ieri despre o altă intervenţie chirurgicală în cazul fotbalistului de 32 de ani, a treia în ultimele patru luni.

„Strânge din dinţi atunci când joacă. Trebuie să aibă o nouă operaţie la piciorul drept", au notat cei de la Corriere dello Sport. Dacă acest lucru se va petrece, atunci Chivu va ieşi din planurile antrenorului Stramaccioni pentru încă două-trei luni, inclusiv pentru meciurile cu CFR Cluj din 16-imile de finală din Europa League.

De altfel, în cei şase ani petrecuţi până acum la Inter, începând din 2007, n-a fost stagiune în care fundaşul român să n-aibă de-a face cu diverse accidentări. De la cap până la ultimul deget al piciorului, Chivu s-a "spart" ca un porţelan, perioada sa totală de indisponibilitate atingând aproximativ doi ani.

Cu mari probleme în compartimentul defensiv, antrenorul Andrea Stramaccioni a primit avizul medicilor pentru a-l convoca pe Cristi Chivu în lotul de 24 de jucători cu care nerazzurrii au abordat aseară sfertul de finală din Cupa Italiei cu Bologna (partidă terminată după închiderea ediţiei). Pe de altă parte, avizat situaţia medicală imprevizibilă a lui Chivu, Stramaccioni nu şi-a dat acceptul pentru plecarea de la echipă a unui alt apărător, Matias Silvestre.

Fostul căpitan al primei reprezentative a României a decis în anul 2011 să nu mai răspundă convocărilor la naţională, justificând prin faptul că „a fost tăiat în carne vie" atunci când era la lot, în special de către presă. În plus, fundaşul era nemulţumit de faptul că a fost criticat pentru anumite prestaţii avute la naţională.

Adevăratul motiv al refuzului de a se mai prezenta la lot ar putea fi însă chiar situaţia sa medicală şi faptul că nu mai putea rezista din punct de vedere fizic pe două planuri, atât la echipa de club cât şi la naţionala României.

De altfel, în acea perioadă, Chivu era în pline discuţii cu Inter privind prelungirea contractului scadent în 2010. Astfel, refuzând să răspundă la acţiunile tricolorilor, fundaşul român şi-a sporit considerabil şansele de a-şi prelungi înţelegerea cu gruparea milaneză.

- Suferă o fractură craniană în timpul meciului cu Chievo şi este imediat operat. De-atunci, doctorii i-au interzis să mai joace fără cască de protecţie

- La finalul unui sezon în care a jucat cu umărul luxat, se operează la umăr după Euro 2008 şi după nunta cu Adelina

- În meciul AS Roma - Lyon din Liga Campionilor, a primit o lovitură în figură, alegându-se cu o fractură de piramidă nazală

- Suferă o entorsă la genunchi pe parcursul unui meci disputat de Inter cu Reggina

- Părăseşte prematur amicalul România – Italia din cauza unei întinderi musculare

- Ultima accidentare serioasă a fundaşului român, în prima repriză a meciului Hajduk Split – Inter din Europa League

- S-a lovit în timpul unei banale partide de tenis cu piciorul. Peste câteva luni, a fost supus unei operaţii la al cincilea metatarsian

- A fost nevoit să se retragă de la un antrenament al lui Inter din cauza unei entorse

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net