Raţ, în 11 ideal al preliminariilor: "Poate nu se pricep la fotbal!"


    Căpitanul naţionalei României a evoluat în 9 din cele 10 meciuri ale acestor calificări, ratând doar partida din Irlanda de NordFoto Click!
Căpitanul naţionalei României a evoluat în 9 din cele 10 meciuri ale acestor calificări, ratând doar partida din Irlanda de NordFoto Click!

România s-a calificat cu greu la Campionatul European din Franţa 2016, dar faptul că apărarea a dus greul în această campanie a fost observat şi de oficialii UEFA.

La ceas de concluzii, forul continental a alcătui şi o echipă ideală a acestor preliminarii, cu rezerve cu  tot, iar trupa lui Anghel Iordănescu e reprezentată de doi fotbalişti, unul în primul 11, altul pe bancă. Logic, ambii sunt din defensivă, unde România a fost o forţă, încheind calificările cu cele mai puţine goluri primite, 2. Astfel în echipa ideală dată publicităţii de UEFA, Răzvan Raţ este titular pe postul de fundaş stânga şi îi are colegi în apărare pe englezul Cahill, galezul Williams şi italianul Darmian. Deşi a primit, acum am mai spus, cee mai puţine goluri în această campanie, Ciprian Tătăruşanu este doar a doua opţiune pentru postul de portar, unde UEFA l-a văzut cel mai în formă pe belgianul Courtois, chiar dacă acesta a primit 5 goluri, cu 3 mai multe decât românul. Din 11 ideal al preliminariilor pentru Euro 2016 nu lipsesc golgheterul polonez, Lewandowski, neamţul Muller sau supriza islandeză, Sugurdsson.

Raţ: "Sper că acest top a fost făcut de oameni competenţi, nu la mişto!"

Răzvan Raţ a fost şocat la aflarea veştii că a fost declarat cel mai bun fundaş stânga al calificărilor şi nu e sigur că merită acest statut. "Nu ştiu, poate nu înţeleg ăia fotbalul. În primul rând, a contat faptul că apărarea României a luat foarte puţine goluri. Poate că eu mi-am făcut treaba în apărare, dar şi în atac mai bine decât ceilalţi, în ochii lor.

Vreau să cred că am fost ales de nişte oameni competenţi, care înţeleg fotbalul şi care nu pun acolo numele doar ca să fie. Cred că toţi cei din această echipă au meritat şi şi-au făcut foarte bine treaba de-a lungul acestei campanii de calificare. Nu mă aşteptam, e prima datâ când sunt într-o echipă a preliminariilor. Nu poate decât să mă bucure şi să mă motiveze şi mai mult pentru a continua în acest fel.

Aceasta a fost cea mai bună "naţională" a acestor preliminarii în viziunea UEFA
Aceasta a fost cea mai bună "naţională" a acestor preliminarii în viziunea UEFA

E foarte important şi pentru mine, şi pentru echipa naţională. Cred că e foarte bine pentru imaginea echipei naţionale, dar şi pentru imaginea fotbalului românesc. Eu sunt foarte, foarte bucuros şi am foarte multe de câştigat din acest lucru. Primul care m-a sunat a fost Florin Andone. El m-a felicitat primul. Le mulţumesc tuturor celor care m-au felicitat, dar şi celor care m-au felicitat în gând. Eu ar trebui să le mulţumesc cu acest prilej celor care au fost alături de echipa naţională şi celor care au fost alături de noi şi au participat la această calificare", a declarat jucătorul celor de la Rayo Vallecano, la Digi Sport.

8 boca arsenie  jpeg
Mihaela Borcea 9 jpg
eticheta alimente jpg
FotoJet jpg
somn shutterstock 398208937 jpg
transylvania 3902156 1920 jpg
Irene Cara FOTO Profimedia jpg
mihai voropchievici jpg
shutterstock carbune
WhatsApp Image 2022 11 27 at 13 59 39 jpeg
image
image
image
image
buta jpg
cristiano ronaldo campionatul mondial 2022 jpg
buta george biatlon role jpeg
Fanii japonezi au strans gunoaiele de pe stadion, Getty Images jpg
Spania   Costa Rica, Getty Images jpg
Germania protest jpg