Românii au derby în Belgia

Ultima actualizare:

    Alexandru Chipciu: Fostul stelist a avut  prestaţii constant bune  la Anderlecht, fiind  lăudat de toată lumea. Nicuşor Stanciu: A început anul foarte  bine, cu două goluri în două meciuri, redevenind  titular la AnderlechtFotografii: AFP
Alexandru Chipciu: Fostul stelist a avut prestaţii constant bune la Anderlecht, fiind lăudat de toată lumea. Nicuşor Stanciu: A început anul foarte bine, cu două goluri în două meciuri, redevenind titular la AnderlechtFotografii: AFP

Anderlecht e una dintre favoritele în lupta pentru câştigarea titlului în Belgia, în timp ce Standard, echipa unde joacă fostul mijlocaş de la Viitorul, se zbate să prindă un loc de play-off. Cert e că de la ora 20.00, la Digi Sport, îi vom urmări pe românii care au reprezentat cele mai scumpe transferuri.

Anderlecht are un parcurs excelent, fiind neînvinsă în campionat de opt etape, un aport important având şi Nicolae Stanciu sau Alexandru Chipciu. Primul a însemnat cea mai scumpă achiziţie a „alb-violeţilor”, 9,8 milioane de euro, iar al doilea a costat trei milioane. Aproape 13.000.000 de euro în total, dar merită toţi banii. Ambii sunt constant pe lista marcatorilor, iar cea mai recentă etapă, contra celor de la Westerlo, 4-2, a demonstrat-o: Stanciu a înscris, iar Chipciu a pasat decisiv. În acest ritm, clubul din Bruxelles are mari şanse să devină campioană, iar Standard nu pare să aibă forţa de a-i strica planurile diseară.


    Răzvan Marin: Transferat de la Viitorul,  românul a devenit deja  titular la Standard Liege
Răzvan Marin: Transferat de la Viitorul, românul a devenit deja titular la Standard Liege

La Liege a sosit şi Răzvan Marin, „cel mai bun mijlocaş român”, aşa cum îl descria Hagi. El a debutat deja în faţa celor de la Club Brugge, reuşind şi o pasă de gol. La cei 20 de ani ai săi are timp să-şi demonstreze clasa, mai ales că belgienii au aşteptări mari de la cel pentru care au plătit 2,4 milioane de euro. Interesant e că Stanciu l-a sunat pe Marin şi după ce i-a urat bun venit în Belgia, l-a anunţat că abia aşteaptă meciul direct. Tot în campionat, dar cu două ore după derby-ul românilor, va evolua şi Mouscron, echipa pregătită de Mircea Rednic. Ea e codaşa clasamentului şi are neapărat nevoie de victorie în faţa lui AS Eupen pentru a mai spera să se salveze de la retrogradare. 

Şi în Turcia avem un duel tricolor

Altfel, la mii de kilometri depărtare de Belgia, în Turcia, alţi fotbalişti români au meci direct. Genclerbirligi, echipa unde activează Cosmin Matei, se va duela cu Osmanlispor, club unde în atac e Raul Rusescu. Ambele trupe sunt de mijlocul clasamentului, dar clubul din Ankara are un avantaj de patru puncte. În plus, „Ruse” e în formă, „vârful” de 28 de ani marcând în urmă cu câteva zile primele sale goluri din acest an. El a reuşit o „dublă” în Cupa Turciei, în meciul pe care Osmanlispor l-a câştigat în faţa celor de la Kirklarelispor, 3-0. 

Toşca debutează în faţa lui Messi


    Alin Toşca
Alin Toşca

Tot azi, după-amiază, Alin Toşca, noul jucător al celor de la Betis, va juca pe teren propriu în faţa Barcelonei lui Messi, fundaşul urmând a avea o misiune dificilă în a-l bloca pe cel considerat cel mai bun fotbalist de pe glob. Ex-apărătorul Stelei a fost inclus încă de la primele antrenamente la Betis în echipa titularilor şi inclusiv Cosmin Contra, un specialist al campionatului spaniol, crede că românul de 24 de ani poate activa încă din primul minut în faţa catalanilor. „Messi şi Cristiano Ronaldo sunt cei mai buni din lume, îmi va face o mare plăcere să joc împotriva unor astfel de fotbalişti şi o să dau totul pentru a-i opri să ajungă la poarta noastră”, a declarat şi Toşca.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Corvinul Hunedoara, castigatoarea Cupei Romaniei (Sportpictures) jpg
Gica Hagi 1 1280x720 jpg
Ianis Hagi (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Radu Dragusin (EPA) jpg
Darya Klishina jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net