Spectacol în Ghencea: cum a arătat primul Steaua-Dinamo de pe noul stadion

Ultima actualizare:

Primul Steaua-Dinamo disputat, marți, pe noul stadion din Ghencea s-a ridicat, fără doar și poate, la înălțimea așteptărilor.

Steaua-Dinamo s-a jucat cu un stadion plin (FOTO: Sportpictures)
Steaua-Dinamo s-a jucat cu un stadion plin (FOTO: Sportpictures)

Zeci de mii de oameni au asistat la cel mai vechi derbi din fotbalul românesc, câștigat de data aceasta de roș-albaștri, scor 2-0. Dacă pe tabelă și-a trecut numele Bogdan Chipirliu în două rânduri ('19 penalti, '29), de altfel golgheterul campionatului, în tribune și în peluze atmosfera a fost susținută de aproximativ 25.000 de persoane.
„Ar trebui să fim fair-play și să ne încurajăm echipele. Astăzi, am fost noi cei care am câștigat. Dar îi înțeleg și pe ei. E un rezultat, zic eu, meritat. Poate că ne-am dorit mai mult. Jocul a fost echilibrat. Cine greșește primul, pierde jocul. Au făcut-o ei, astăzi. Vreau să-mi felicit jucătorii, s-au dăruit. E un meci în care nimeni nu vrea să piardă. Și eu am fost foarte tensionat. Cu suporterii, mai ales că am jucat la noi acasă. Nu era tocmai confortabil să pierdem jocul aici. A arătat, cu siguranță (n.r. a derbi). A avut de toate, zic eu, acest meci”, a punctat antrenorul „militarilor”, Daniel Oprița. 

Steaua preia șefia clasamentului din Liga a II-a

Dinamo a rămas în inferioritate numerică, în minutul 70, când Răzvan Patriche a fost eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene, în vreme ce victoria Stelei a însemnat și adjudecarea locului de lider în eșalonul secund, roș-albaștrii conducând cu 47 de puncte, iar alb-roșii fiind pe a patra poziție, cu 38 de puncte. 
Imaginile care au făcut înconjurul Internetului au un preț, însă, pentru clubul Steaua, Jandarmeria anunțând că „organizatorului jocului sportiv i-au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale, cu amendă, în valoare totală de 33.000 de lei, iar societăţii specializate de pază o sancţiune contravenţională, cu amendă, în valoare de 5.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, pentru nerespectarea obligaţiilor ce le revin”. De asemenea, sursa citată a comunicat că mai multe persoane au fost conduse la audieri, în urma unui incident produs în jurul prânzului, în apropierea stadionului și că 17 oameni au fost interzise între șase luni și un an la competițiile sportive.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net