10 secrete ale salvatorului Germaniei, cel poreclit ”Gaură”

#CM Qatar 2022
Ultima actualizare:

Germania a obținut o remiză dramatică în fața Spaniei, 1-1, în etapa a doua a fazei grupelor de la Cupa Mondială. Rezultatul le asigură nemților rămânerea în cursa de calificare în optimile de finală. Eroul campioanei mondiale din 2014 a fost necunoscutul Niclas Füllkrug, care a egalat în minutul 83, la câteva zeci de secunde de la intrarea pe teren. Click! vă prezintă 10 lucruri mai puțin cunoscute despre el.

Niclas Füllkrug  (FOTO: Guliber/ Gettyimages)
Niclas Füllkrug (FOTO: Guliber/ Gettyimages)

Golgheter pur-sânge. În actuala ediție a campionatului, Niclas Füllkrug a marcat 10 goluri în 14 meciuri disputate la Werder Bremen, formație nou-promovată în Bundesliga. El este pe locul secund în clasamentul golgheterilor din prima divizie germană.

A fost de două ori Jucătorul Lunii. Prestațiile sale nu au rămas fără urmări, el fiind desemnat Jucătorul Lunii din Bundesliga în septembrie și în octombrie.

A fost de acord cu o reducere a salariului. În vară, după promovare, Niclas Füllkrug a fost de acord cu o reducere cu 30% a salariului său anual. El câștiga inițial 2,5 milioane de euro, dar, așa cum a mărturisit, a înțeles că e acest sacrificiu e singura posibilitate de a putea continua să joace la clubul pe care îl iubește.

Și în liga a doua a fost golgheter. În sezonul trecut, el a avut de asemenea un an foarte bun. În liga secundă germană el a reușit 19 goluri și a dat 8 pase decisive, fiind unul dintre oamenii cheie ai promovării în Bundesliga.

A fost internațional de tineret. La începuturile carierei sale a jucat pentru naționalele Under 19 și Under 20 ale Germaniei, pentru care a marcat în total 8 goluri.

S-a format la Werder Bremen. Și-a făcut mare parte din juniorat la Werder Bremen, după care, la seniori, a evoluat pentru Fürth, FC Nürnberg și Hannover 96, înainte de a reveni, în 2019, la Werder Bremen. De altfel, cei de la Werder nu se pot lăuda că au avut ochi în ceea ce-l privește, pentru că în 2014 l-au vândut la Nürnberg pentru 300.000 de euro, pentru ca cinci ani mai târziu să-l cumpere de la Hannover 96 pentru 6,5 milioane de euro.

Al doilea cel mai bătrân debutant. A debutat la națională în meciul cu Oman, de acum două săptămâni. Atunci avea vârsta de 29 de ani și 280 de zile și a fost al doilea cel mai în vârstă debutant din istoria primei reprezentative germane. A marcat pentru naționala de seniori chiar în meciul de debut, contra Omanului, câștigat de Germania cu 1-0 cu câteva zile înaintea startului Campionatului Mondial.

Are două goluri în trei meciuri la națională. La Mondiale a jucat în ambele partide, înscriind golul egalării contra Spaniei și ajungând astfel la un total de trei meciuri și două goluri marcate pentru naționala Germaniei.

A ajuns la spital cu un dinte înfipt în frunte. Conform paginii de Wikipedia a fotbalistului, anul trecut, în urma unui duel la un antrenament al celor de la Werder Bremen, atacantul a ajuns la spital cu dintele unui coechipier înfipt în frunte. Conform presei internaționale, însă, nu se știe dacă este o anecdotă sau realitatea.

Niclas Füllkrug și defectul care i-a adus porecla (FOTO: Guliver/ Gettyimages)
Niclas Füllkrug și defectul care i-a adus porecla (FOTO: Guliver/ Gettyimages)

Este poreclit ”Gaură”. Atacantul al cărui nume este pe buzele tuturor germanilor are de mulți ani o poreclă mai puțin obișnuită: ”Gaură”. Aceasta a venit de la un spațiu interdentar destul de mare, care se vede atunci când zâmbește și care este urmarea unui tratament dentar pe care nu l-a terminat. După cum a mărturisit, când era adolescent, a purtat aparat care să-i mute puțin câte puțin dinții, astfel încât să facă loc pentru un implant. Numai că până să se elibereze spațiul suficient, el a trecut la profesioniști și a renunțat și la aparat și la ideea de implant, rămânând cu acel spațiu în partea de sus. Acesta a devenit marcă înregistrată, astfel încât atunci când a revenit la Werder, anunțul transferului nu a avut un nume, ci doar o poză, cu zâmbetul lui.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net