Show în Liga Campionilor. PSG, înfrântă de Barça, Atlético învinge Dortmund

Ultima actualizare:

Sferturile de finală din Liga Campionilor au adus în centrul atenției, miercuri, alte două meciuri tari: FC Barcelona a învins, în deplasare, cu 3-2, gruparea Paris Saint-Germain, în vreme ce Atlético Madrid a trecut de Borussia Dortmund, scor 2-1. Returul celor două partide se va disputa, marți, 16 aprilie, la Barcelona, respectiv şi Dortmund.

PSG, învinsă de FC Barcelona (FOTO: EPA)
PSG, învinsă de FC Barcelona (FOTO: EPA)

PSG „n-a digerat” prea bine rezultatul de acasă, antrenorul Luis Enrique declarând „Evident că este o înfrângere care nu ne place! Am avut câteva momente bune. Barça a jucat foarte bine, iar după pauză am schimbat câteva lucruri şi prestaţia noastră a fost mai bună. Am alternat momentele bune cu cele mai dificile, dar, în final, acest rezultat nu este pozitiv. Nu am nicio îndoială că putem schimba lucrurile. Avem şase zile pentru a ne pregăti pentru a doua etapă. Trebuie să câştigăm pentru a ne califica. Schimbarea regulii golurilor în deplasare înseamnă că există şi mai mult spaţiu de manevră. Vom merge la Barcelona pentru a câştiga şi suntem capabili să facem acest lucru”.

Marquinhos, direct în istoria lui PSG

De cealată parte, antrenorul Barcelonei, Xavi, a savurat din plin victoria catalanilor: „Am jucat bine, apărarea noastră a înţeles ce trebuie să facem şi i-am marcat bine pe parizieni. Am crezut că favorită era PSG, dar noi am lucrat bine în apărare, am presat bine, sunt foarte mulţumit de prestaţie şi toţi fanii pot fi fericiţi”.
Partida a fost, dincolo de scor, una deosebită pentru brazilianul Marquinhos, care a devenit fotbalistul cu cele mai multe meciuri din istorie jucate pentru parizieni. În vârstă de 29 de ani, fundaşul brazilian a ajuns la 436 de meciuri jucate pentru PSG şi a stabilit un nou record pentru echipa franceză, depășindu-l pe Jean-Marc Pilorget, care a evoluat pentru PSG în perioada 1975-1989 şi a adunat 435 de partide în tricoul parizienilor. Marquinhos a venit la PSG, în anul 2013, de la AS Roma şi a câştigat, de-a lungul vremii, cu echipa din capitala Franţei 28 de trofee -opt titluri, șase cupe, șase cupe ale ligii şi opt Supercupe, evoluând şi într-o finală de Liga Campionilor, în 2020.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net