Mesajul lui Edi Iordănescu, înainte de EURO 2024: apelul făcut de selecționer

România se pregătește pentru debutul la EURO 2024, turneu care se va disputa în perioada 14 iunie-14 iulie, pe 10 stadioane din Germania. Cu câteva zile înainte de primul meci al „tricolorilor”, selecționerul Edi Iordănescu a făcut un apel de mobilizare către suflarea iubitoare de „sportul rege”.

Edi Iordănescu va avea, luni, primul meci cu naționala la EURO 2024 (FOTO: Sportpictures)
Edi Iordănescu va avea, luni, primul meci cu naționala la EURO 2024 (FOTO: Sportpictures)

„Avem nevoie de voi, suporteri români, în număr cât mai mare şi cât mai energici. Au fost multe momente triste pentru echipa naţională, în ultimii opt ani. Eu sunt pregătit să îmi prezint regretele în faţa voastră pentru toţi aceşti ani, dacă e nevoie. Dar să nu uităm că echipa de acum, aceşti băieţi, această generaţie specială a pus şi pune în luptă tot ce are mai bun. În frunte cu inima ei. Şi să nu uitam că suntem la EURO de pe primul loc în calificări şi neînvinşi. Aşadar, aceşti băieţi merită cu adevărat suport şi încredere. Avem în faţă o sărbătoare a fotbalului pentru care suntem pregătiţi să dăm totul şi să luăm înapoi cât mai mult! Pentru noi şi pentru voi! Dar vă şi rog ceva! Să nu uităm că echipa are nevoie de voi, mai mult ca oricând, tocmai atunci când lucrurile nu merg. Când pare că suntem la capătul puterilor, avem nevoie de voi să interveniţi, ştiind că un simplu strigăt pentru România ne dă o putere imensă. Ca să continuăm lupta şi să o întoarcem în favoarea noastră. Avem mereu nevoie de voi, la greu mai mult decât oricând. Naţionala + Suporterii Români = o singură inimă”, a fost mesajul postat pe rețelele sociale, înaintea EURO2024.

Primul meci, pe 17 iunie, împotriva Ucrainei

„Este un vis devenit realitate. Mă bucur că am reuşit să-mi revin după accidentare şi să fiu aici! Noi trebuie să fim o familie, la fel ca în preliminarii şi să ne ajutăm. La prima accidentare mă gândeam dacă pot să mai merg, apoi a venit a doua, mă gândeam că nu voi mai fi în forma de dinainte. Dar am avut o echipă bună lângă mine, doctori buni, dar a fost şi voinţa mea de a reveni la naţională şi la echipa de club”, a declarat și Nicușor Bancu în cadrul unei conferințe de presă, adăugând: „Noi mergem cu Ucraina să câştigăm, apoi vom vedea cum dercuge jocul. Mă pregătesc 100% la fiecare antrenament, ştiu că sunt jucători cu viteză, tehnici. Voi da 100% şi cu siguranţă, alături de colegii mei, vom face o partidă frumoasă. Trebuie să ne dublăm, să ne triplăm, să fim o echipă compactă. Trebuie să ne apărăm foarte bine, apoi cu siguranţă vom avea şanse de a ataca şi a reuşi să înscriem. N-am mai întâlnit mii de suporteri la antrenament în toată cariera mea, cum am avut aici, la Würzburg. Sper să îi facem mândri prin ceea ce vom arăta în meciul cu Ucraina, să-i facem fericiţi cât mai mult”, a mai spus Bancu.
Selecționata lui Edi Iordănescu face parte din Grupa E a turneului, pe care o împarte cu Belgia, Slovacia și Ucraina. România va debuta la EURO 2024 pe 17 iunie, contra Ucrainei, la München. Pe 22 iunie va avea loc meciul de fotbal cu Belgia, la Köln, iar pe 26 iunie va întâlni Slovacia, la Frankfurt. Țara noastră va fi pentru a şasea oară la turneul final al Campionatului European, după ediţiile disputate în anii 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016, cea mai bună performanţă reuşind-o în 2000, când România a atins chiar sferturile de finală ale competiției. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cristian Pirvulescu
image
image
image
image
image
image
Razvan Marin la nationala Romaniei (EPA) jpg
Denis Dragus la nationala Romaniei (EPA) jpg
fani romani euro jpg
Dragus saruta sotia jpg
Nationala Romaniei (EPA) jpg
Nicolae Stanciu (Sportpictures) 2 jpg
romania bucurie jpg
Nicolae Stanciu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net