Top10 cei mai valoroși fotbaliști de la Campionatul Mondial

#CM Qatar 2022
Ultima actualizare:

Cele 32 de echipe care se vor alinia la startul Campionatului Mondial aduc în atenția iubitorilor de fotbal o serie de nume tari pe lista fotbaliștilor, a căror valoare se reflectă și în cota lor de piață, aproximată de Transfermarkt. Premier League, Primera División, Bundesliga și Ligue 1 sunt campionatele interne în care evoluează cei mai valoroși fotbaliști ai momentului, angrenați în turneul din Qatar.

Anglia are cei mai mulți jucători, patru, în această ierarhie (FOTO: Getty Images)
Anglia are cei mai mulți jucători, patru, în această ierarhie (FOTO: Getty Images)

CM Qatar 2022

Locul de lider al clasamentului îi revine lui Kylian Mbappé, prețul său aproximativ fiind de 160 de milioane de euro, „apogeul” în acest sens fiind între decembrie 2018 și aceeași lună a lui 2019, când atingea 200 de milioane de euro. Francezul de 23 de ani „profită” în acest clasament de absența lui Erling Haaland de la Campionatul Mondial, dat fiind faptul că Norvegia nu s-a calificat. Kylian Mbappé are un sezon bun în primul eșalon francez, cifrele sale ilustrând 19 goluri și cinci pase decisive în 20 de meciuri, atât în primul eșalon francez, cât și în Liga Campionilor. Astfel, starul lui Paris Saint-Germain e de așteptat să facă diferența atât în competiție, cât și în naționala Franței, care își împarte grupa cu Danemarca, Tunisia și Australia. Per total, atacantul francez numără la națională 59 de selecții și 28 de goluri, debutând în primăvara lui 2017 la prima reprezentativă a țării sale.

Kylian Mbappé (FOTO: Getty Images)
Kylian Mbappé (FOTO: Getty Images)

Vinicius Junior se bucură de recunoaștere inclusiv pe piața transferurilor, valoarea fotbalistului legitimat la Real Madrid fiind de 120 de milioane de euro, un record în istoricul său.

La gruparea de pe „Santiago Bernabéu”, jucătorul numără, în acest sezon, 21 de apariții, 10 coluri și cinci pase decisive, în primul eșalon spaniol, Liga Campionilor și Supercupa Europei. Fotbalistul de 23 de ani are toate șansele să o ducă departe pe Brazilia, în cea mai tare competiție de fotbal din lume, urmând să se dueleze cu Elveția, Serbia și Camerun.

Vinicius Junior a îmbrăcat prima dată tricoul Braziliei în toamna lui 2019 și, de atunci și până astăzi, a adunat 16 meciuri și a înscris o dată.

Vinicius Junior (FOTO: Getty Images)
Vinicius Junior (FOTO: Getty Images)

Phil Foden completează „podiumul” celor mai valoroși fotbaliști de la Campionatul Mondial, având o cotă de 110 milioane de euro, mijlocașul de 22 de ani fiind legitimat la Manchester City, pentru care, în sezonul curent, a jucat 20 de meciuri în toate competițiile, înscriind de opt ori și pasând decisiv de trei.

Coechipierul lui Erling Haaland va pune umărul în misiunea Angliei în această competiție, unde care împarte grupa cu SUA, Iran și Țara Galilor. Primul său meci la națională s-a petrecut în urmă cu doi ani și, între timp, a adunat 18 partide și două reușite.

Phil Foden (FOTO: Getty Images)
Phil Foden (FOTO: Getty Images)

Pedri este primul fotbalist spaniol prezent în acest clasament, la doar 19 ani fiind cotat la 100 de milioane de euro, un record personal.

Mijlocașul lui FC Barcelona are 19 meciuri și trei goluri în sezonul acesta și va face tot posibilul să se remarce la naționala iberică, Spania concurând la Campionatul Mondial cu Germania, Costa Rica și Japonia, numărând 14 selecții la echipa națională, din primăvara lui 2021 și până astăzi.

Pedri (FOTO: Getty Images)
Pedri (FOTO: Getty Images)

Jude Bellingham este al doilea jucător englez din această ierarhie, fotbalistul Borussiei Dortmund având, de asemenea, o valoare de 100 de milioane de euro, cea mai mare până acum și tot potențialul să crească, dat fiind că are 19 ani.

Cifrele de sezon ale mijlocașului sunt de 22 de partide, nouă goluri și trei pase decisive, în vreme ce la națională are 17 selecții, de la debutul din toamna lui 2020.

Jude Bellingham (FOTO: Getty Images)
Jude Bellingham (FOTO: Getty Images)

Harry Kane, cel mai experimentat din top CM2022

Jamal Musiala va ajuta Germania la turneul final, mijlocașul ofensiv al lui Bayern München fiind cotat tot la 100 de milioane de euro, de asemenea un record, la doar 19 ani.

Fotbalistul se bucură de un sezon excelent, iar cifrele vorbesc de la sine: 22 de meciuri, 12 goluri și 10 pase decisive, în vreme ce la națională are 17 selecții și un gol, începând din martie 2021. Nemții se vor duela cu Spania, Costa Rica și Japonia.

Jamal Musiala (FOTO: Getty Images)
Jamal Musiala (FOTO: Getty Images)

Federico Valverde este al doilea sud-american din topul celor mai valoroși fotbaliști de la Campionatul Mondial, mijlocașul lui Real Madrid urmând să reprezinte Uruguay și fiind cotat, de asemenea, la 100 de milioane de euro – o creștere spectaculoasă, în nici două luni.

La echipa de club are deja 20 de meciuri, opt goluri și patru pase decisive, iar la națională a adunat un număr impresionant de selecții, 44, înscriind de patru ori. Din grupa țării sale mai fac parte Portugalia, Ghana și Coreea de Sud.

Federico Valverde (FOTO: Getty Images)
Federico Valverde (FOTO: Getty Images)

Gavi este cel mai tânăr jucător din clasament, la 18 ani având o valoare aproximativă de 90 de milioane de euro, cu 20 mai multe, decât la începutul toamnei. Mijlocașul Barcelonei a adunat, în sezonul curent pe Camp Nou, 19 meciuri și o pasă decisivă și va contribui la evoluțiile Spaniei, la fel ca Pedri, la națională având 12 selecții și un gol.

Gavi (FOTO: Getty Images)
Gavi (FOTO: Getty Images)

Bukayo Saka va îmbrăca tricoul Angliei la Campionatul Mondial din Qatar, valoarea mijlocașului de 21 de ani ridicându-se la 90 de milioane de euro, apogeul său de până acum, echipa sa de club fiind Arsenal, unde anul acesta are 20 de partide, cinci goluri și șase pase decisive, iar pentru Anglia numără 20 de apariții și patru goluri, din toamna lui 2020.

Bukayo Saka (FOTO: Getty Images)
Bukayo Saka (FOTO: Getty Images)

Harry Kane întregește clasamentul celor mai valoroși fotbaliști de la cea mai tare competiție de profil din lume, atacantul lui Tottenham Hotspur având o cotă identică, de 90 de milioane de euro, în scădere, după recordul de 150 de milioane de euro, din perioada mai 2018-decembrie 2019 și urmând să reprezinte Anglia.

Harry Kane se bucură de un sezon bun la echipa sa de club, adunând 22 de meciuri, înscriind de 13 ori și având trei pase decisive, iar la națională numărând cele mai multe selecții din acest clasament – 75, dar și un număr impresionant de goluri – 51, din primăvara lui 2015.

Harry Kane (FOTO: Getty Images)
Harry Kane (FOTO: Getty Images)

Haaland, marele absent al competiției

În mod normal, liderul celor mai valoroși fotbaliști ai momentului este Erling Haaland, cotat la 170 de milioane de euro, dar atacantul momentului din lume este și marele absent de la Campionatul Mondial din Qatar.

Cu toate că „rupe” tot la Manchester City, unde a adunat deja 18 meciuri, 23 de goluri și trei pase decisive, vârful nu va avea ocazia „să strălucească” la cea mai tare competiție de fotbal din lume.

Cu cele 23 de selecții sale sale și 21 de goluri în naționala Norvegiei, Erling Haaland va sta acasă, țara sa nereușind să-și asigure prezența la turneul final.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
On Cloudboom Strike jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net