Veste șoc în Bavaria: Bayern Munchen își demite antrenorul în mijlocul sezonului!

Conform unui număr din ce în ce mai mare de surse din lumea fotbalului, se pare că este doar o chestiune de ore până când Bayern Munchen se va despărți de antrenorul ei, Julian Nagelsmann. Deja i-au pregătit și un înlocuitor!

Bayern se va despărți de Nagelsmann în mijlocul sezonului, conform surselor. / foto: EPA-EFE
Bayern se va despărți de Nagelsmann în mijlocul sezonului, conform surselor. / foto: EPA-EFE

Se pare că gigantul fotbalului german nu mai are răbdare cu Julian Nagelsmann. Anrenorul de doar 35 de ani s-a alăturat echipei din Bavaria în 2021, pe un contract pe 5 ani, după performanțele exraordinare înregistrate la cârma lui RB Leipzig. Considerat, încă de atunci, drept unul dintre cei mai promițători tineri antrenori din fotbal, Bayern nu a ezitat să îi facă o ofertă de nerefuzat, pentru a-l convinge să se alăture bavarezilor.

Speranța clubului era aducerea unei mentalități noi și pregătirea echipei pentru o schimbare de generații, odată ce starurile precum Neuer, Müller și Lewandowski (care, între timp, a și plecat de la Bayern) începeau să nu mai facă față. Iar în ce privește construirea unei echipe de viitor, dacă privim „primul 11” al bavarezilor, Nagelsmann a avut un succes total. Jucători precum Musiala, Davies, Upamecano sau de Ligt sunt toți foarte tineri, iar, cel mai probabil, vor fi „coloana vertebrală” a echipei în viitor.

Însă, problemele pentru Nagelsmann au venit atunci când performanțele echipei nu au fost la înălțimea așteptărilor. Deși a reușit să câștige Bundesliga sezonul trecut, antrenorul a fost eliminat atât din Champions League, cât și din cupa internă a Germaniei. Iar sezonul acesta este unul plin de emoții pentru Bayern Munchen.

Thomas Tuchel – revenire spectaculoasă în Germania

Thomas Tuchel, favoritul celor de la Bayern. / foto: EPA
Thomas Tuchel, favoritul celor de la Bayern. / foto: EPA

În acest moment, prestația bavarezilor în Bundesliga este una fluctuantă, echipa fiind pe locul doi, la un singur punct în spatele marilor rivali, Borussia Dortmund. Aceasta ar fi prima dată după un deceniu când Bayern ar putea pierde titlul! Iar în ce privește Champions League, echipa este în sferturi, unde va avea un meci dificil împotriva lui Manchester City.

Având în față meciul cu City, cât și marele derby al Germaniei, împotriva lui Dortmund, atât bild.de cât și jurnalistul sportiv Fabrizio Romano confirmă că Bayern urmează să se despartă imediat de Nagelsmann. Deși pare riscant ca echipa să fie tulburată într-un moment atât de crucial al sezonului, lucrurile au mai mult sens când aflăm că favoritul pentru postul de antrenor al Bayern Munchen este Thomas Tuchel.

Tuchel a avut parte de o concediere plină de controverse de la Chelsea, odată cu venirea noilor patroni americani. După ce a reușit să câștige Champions League cu Chelsea și a avut performanțe incredibile și la echipe precum PSG și Borussia Dortmund, Tuchel este, în acest moment, liber de contract.

Multe echipe puternice din Europa se vor despărți, mai mult ca sigur, de antrenorii lor în această vară, sau chiar mai devreme. Real Madrid, Tottenham, PSG, Chelsea, poate chiar și Liverpool, iar fiecare îl are pe Tuchel o prioritate. Având în vedere că antrenorul german, mai mult ca sigur, ar fi primit deja o ofertă până la vară, Bayern a ales să nu mai aștepte finalizarea sezonului și să îl aducă pe Tuchel pe bancă, cât timp mai este posibil.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net