Alain Delon a suferit un accident vascular cerebral. Care sunt semnele care prevestesc un AVC

Alain Delon, emoționat înainte de a primi trofeul Palme d'Or din mâinile fiicei sale, Anouchka Delon
Alain Delon, emoționat înainte de a primi trofeul Palme d'Or din mâinile fiicei sale, Anouchka Delon

Actorul francez Alain Delon (83 de ani) a suferit recent un accident vascular cerebral, însă funcțiile sale vitale sunt perfecte, iar starea sa generală este bună, după cum a anunțat fiul acestuia, Anthony Delon.

Alain Delon a suferit un accident cerebral și a făcut o ”ușoară hemoragie cerebrală” în urmă cu câteva săptămâni, iar acum ”se reface” într-o clinică din Elveția, a transmis pentru AFP fiul cel mare al actorului, Anthony Delon.

”Tatăl meu a făcut un accident vascular cerebral și a suferit o ușoară hemoragie cerebrală. A fost operat la Spitalul Pitié-Salpêtrière din Paris, unde a rămas timp de trei săptămâni la Terapie Intensivă. Toată familia a fost alături de el, fratele meu, sora mea și mama mea, Nathalie”, a transmis Anthony într-un comunicat.

”Pentru că medicii ne-au asigurat că funcțiile sale vitale erau perfecte și starea lui stabilă, tatăl meu a fost mutat într-o clinică din Elveția, unde se reface în liniște. Sora mea, care locuiește în Elveția, urmărește îndeaproape acest proces de refacere și ne ține la curent cu progresele lui zilnice”, a mai transmis fiul lui Alain Delon.

Accidentul vascular cerebral poate fi ischemic sau hemoragic. În primul caz avem de-a face cu un tromb al unui vas de sânge cerebral, iar în a doua situaţie vorbim despre ruperea unui vas de sânge. În funcție de tipul de accident, de regiunea afectată și de întinderea accidentului vascular, vârsta pacientului și bolile sale asociate, accidentele vascular cerebrale se pot solda cu dureri de cap, amețeli, vertij, tulburări minore de vedere şi pot merge până la comă profundă și deces.

Semnele că avem de-a face cu un accident vascular cerebral sunt durerile de cap, amețelile, tulburările de echilibru, vertijul, tulburările de vedere şi de auz, crizele de epilepsie, deficitul motor la nivelul unei mâini sau unui picior ori la nivelul feţei, tulburări de sensibilitate la nivelul unei jumătăți de corp sau al feţei,  tulburări de comportament, de gândire, până la psihoză, dificultăţi de vorbire şi de înţelegere.

Alain Delon, premiat anul acesta la Cannes

Alain Delon a primit, în luna mai a acestui an, trofeul Palme d’Or de onoare la Festivalul de Film de la Cannes, chiar din mâinile fiicei sale, Anouchka Delon. Actorul a fost foarte emoționat, ba chiar a plâns pe scenă și le-a invocat pe cele două femei care i-au marcat viața, Mireille Darc și Romy Schneider. „Nu am mai plâns de mult aşa”, a spus Delon înainte de a primi trofeul din mâinile fiicei lui.


    Alain Delon, emoționat înainte de a primi trofeul Palme d'Or din mâinile fiicei sale, Anouchka Delonfoto: Getty Images
Alain Delon, emoționat înainte de a primi trofeul Palme d'Or din mâinile fiicei sale, Anouchka Delonfoto: Getty Images

„Este dificil să pleci. Pentru că şi eu voi pleca, dar nu voi pleca fără să vă mulţumesc”, a adăugat Delon, iar înainte de a coborî de pe scenă le-a invocat pe cele două femei care i-au marcat viața. „Înainte de a pleca, trebuie să vă spun că mă gândesc la Mireille şi la Romy”. Este vorba despre Mireille Darc, care a murit în 2017, și Romy Schneider, decedată în 1982. Anouchka este fiica lui Alain Delon din relația cu Rosalie van Breemen (52 de ani), fost topmodel, prezentatoare de televiziune și jurnalistă olandeză.

A jucat în filmele unora dintre cei mai mari regizori europeni

Cu o carieră de 62 de ani, Delon, un simbol al industriei cinematografice europene, a jucat în peste 80 de filme, sub îndrumarea unor regizori precum ca Michelangelo Antonioni, Luchino Visconti, Jean-Pierre Melville şi Jean-Luc Godard, şi alături de actori precum Gabin, Lancaster, Montand, Sharif şi Ventura, Mireille Darc, Romy Schneider, Claudia Cardinale, Ursula Andress şi Monica Vitti.

Cel mai recent film în care a jucat Alain Delon este „S Novym godom, mamy!” (2012). De asemenea, el este anunțat în distribuția lungmetrajului „La maison vide”, de Patrice Leconte, alături de Juliette Binoche.

Citește și:

Cum poţi preveni atacul cerebral. Semnele care anunţă că urmează să se întâmple

Alain Delon și Mireille Darc, o poveste de dragoste plină de pasiune și mister

Zodia care se îndrăgostește în luna februarie. Sursă foto: Pixabay
cub vali vijelie png
vedete jpg
wild bear selfie Colorado  jpg
gabriel mardale jpg
calendar ortodox 2021 30 ianuarie trei ierarhi mihai coman jpeg
maxresdefault jpg
cub Costin Craioveanu png
image
image
image
image
image
image
vedete jpg
cub Costin Craioveanu png
Demi Rose s a fotografiat într o ținută sumară jpg
10 dana budeanu verdict stil carmen bruma si mircea badea jpg jpeg
narcisa suciu si Daria jpg
oana zavoranu si sotul