Alain Delon împlinește 84 de ani. Viața secretă și marile iubiri ale legendarului actor francez

Ultima actualizare:

    1965. Alain Delon și soția lui, Nathalie, alături de fiul lor, Anthonyfoto: Profimedia
1965. Alain Delon și soția lui, Nathalie, alături de fiul lor, Anthonyfoto: Profimedia

Legendarul actor francez Alain Delon împlineşte în 8 noiembrie, venerabila vârstă de 84 de ani. Din păcate, starul se află într-o stare precară de sănătate după un accident vascular cerebral pe care l-a suferit anul acesta, în ziua de 14 iunie.

Alain Delon împlineşte 84 de ani, dar nu va fi sărbătorit cu fast. Starul se recuperează la reşedinţa sa de pe domeniul Brûlerie, care se întinde pe de 55 de hectare, din Douchy, o comună din departamentul Loiret (centrul Franţei), după ce a stat luni de zile în spital. În urma accidentului vascular cerebral, a rămas cu grave sechele, a dezvăluit săptămânalul “Ici Paris”. Nu mai poate vorbi şi se deplasează greu.  Cei trei copii ai lui, Anthony Delon (54 de ani), Anouchka Delon (29 de ani) şi Alain-Fabien Delon (25 de ani), nu au confirmat, dar nici nu au infirmat aceste zvonuri sumbre. Faimosul actor a fost internat şi operat într-o clinică ultraluxoasă din Genolier, Elveţia, de unde a fost externat la 23 octombrie. De atunci, este supravegheat non-stop de personal medical la el acasă, la Douchy.

Alain Delon a suferit o operaţie grea în secret

Alain Delon, moment emoționant cu fiica sa la Cannes. ”Nu am mai plâns de mult așa”

Alain Delon, un scorpion singuratic

Se târăşte ca un animal rănit! Născut sub semnul scorpionului, Alain Delon, cu o avere de 82 de milioane de euro, a trăit ultima parte din viaţă singur şi deprimat, ascuns la reşedinţa sa din Loiret. “Cred că viaţa i-a luat înapoi tot ce i-a dat. Viaţa i-a dat totul: frumuseţe, succes. Dar când viaţa îţi dă totul trebuie să aduni ce ţi-a dat şi apoi să dăruieşti. Când ţi se dă ceva trebuie să oferi. Este singur şi nefericit. Dar nenorocirea şi-a făcut-o singur”, a spus fiul cel mare al actorului, Anthony. Şi fiul cel mic, Alain-Fabien, l-a descris în culori sumbre într-o carte, intitulată “De la race des seigneurs”, acuzându-l că este violent şi că şi-a umilit copiii şi partenerele. Cel mai mult l-a condamnat pentru că a abadonat-o pe mama lui şi a Anouchkăi, manechinul olandez Rosalie van Breeman (54 de ani).

Alain Delon, biografie

Actorul, pe numele complet Alain Fabien Maurice Marcel Delon, s-a născut la 8 noiembrie 1935, la Sceaux, departamentul Seine (actualmente Hauts-de-Seine). Fiu al lui Fabien Delon, director al unui mic cinematograf de cartier, şi al asistentei de farmacie, Édith Arnold, el a venit pe lume într-o familie din mica burghezie. Pe când avea doar 4 ani, părinţii săi au divorţat. În tinereţe, a lucrat într-un magazin de mezeluri al bărbatului cu care s-a căsătorit mama lui. La 17 ani, îşi face serviciul militar la Marină. Întors acasă, la Paris, practică meserii modeste, ca docher şi chelner. Este remarcat de Jean-Claude Brialy care îl invită la Festivalul de la Cannes, unde fizicul lui nu rămâne neobservat. Yves Allégret îi oferă rolul de debut în filmul “Quand la femme s'en mele” din 1957.

Alain Delon, filme

Pe parcursul carierei sale strălucitoare, Alain Delon a jucat în peste 85 de filme. Printre cele mai de succes filme ale sale se numără: “Christine”, din 1958, “În plin soare”, din 1960, “Rocco şi fraţii săi”, din 1960, “Ghepardul”, din 1963, “Laleaua neagră”, din 1964, “Piscina”, din 1968, “Clanul sicilienilor” din 1969, “Cercul roşu” din 1970, “Zorro” din 1974, “Teheran 43” din 1980, “Asterix şi Jocurile Olimpice” din 2008. În 2010, joacă în telefilmul “Un mari de trop”. În 2011, joacă într-o piesă de teatru cu fiica sa, Anouchka. În 2012, este numit preşedintele juriului la alegerea Miss France. La 19 mai 2019, la Festivalul de la Cannes, priomeşte Palma de Aur de onoare pentru întreaga carieră şi rosteşte un discurs printre lacruimi.

Fameile din viaţa lui Alain Delon

Mare seducător, fostul sex-simbol al cinematografiei franceze a avut numeroase relaţii amoroase. Pe cântăreaţa Dalida, care s-a sinucis în 1987, la 54 de ani, a cunoscut-o în anii 1950 şi au trăit o idilă secretă la Roma. În anii 1970, s-au regăsit şi au cântat împreună cântecul “Paroles”, din nou apropiaţi. Cu actriţa Romy Schneider, care a murit în 1982, la 43 de ani, a avut o relaţie de durată şi mult mediatizată, din 1959 până în 1963. El a părăsit-o brusc, lăsându-i o scrisoare, iar ea a suferit enorm. Delon a mai avut o scurtă relaţie cu fotomodelul german Nico, din care a rezultat un fiu pe care nu l-a recunoscut niciodată, Christian Aaron (57 de ani). Asta chiar dacă a fost crescut de mama lui, iar tatăl său vitreg l-a adoptat. Alain Delon s-a căsătorit în 1964 cu Nathalie Barthelemy (72 de ani), mariaj din care a rezultat Anthony. Au divorţat patru ani mai târziu, dar au păstrat mereu o relaţie apropiată. Actorul a avut apoi relaţie de lungă durată cu Mireille Darc, între 1969 -1982. Delon a părăsit-o pe soţia sa, Nathalie, pentru Mireille. Actorul ar fi vrut copii. Însă Mireille Darc nu a putut să-l facă tată din cauză că avea probleme cu inima. Din această cauză, el o părăseşte după 15 ani petrecuţi împreună. Ruptura i-a rupt inima lui Mireille. La moartea ei, în 2017, Delon şi-a dat seama însă că ea a fost “femeia vieţii lui”. Starul a avut ultima relaţie stabilă cu manechinul olandez Rosalie Van Breeman, între 1987-2002. Din legătura lor au rezultat: Anouschka şi Alain-Fabien

image
image
image
image
image
image
lady diana camilla combo jpg
lady diana jpg
Banner sarah prodan
banner oana lis png
banner denisa nechifor png
selena jpg