Angelina Jolie, managerul unei campanii pentru refugia┼úi prezent─â ┼či ├«n Rom├ónia - VIDEO

14 iunie 2012
CLIIMA20120210 0076 1 jpeg
Angelina Jolie, FOTO:Reuters

Campania "Dilemele Refugia┼úilor", lansat─â ├«n avanpremiera Zilei Mondiale a Refugiatului (20 iunie), se va desf─â┼čura ├«n lunile urm─âtoare pe diverse pagini de web ┼či platforme sociale, potrivit Agen┼úiei ONU pentru Refugia┼úi (UNHCR). Mesajul campaniei este prezentat de actri┼úa american─â Angelina Jolie.

├Äncep├ónd de joi, pentru a marca Ziua Mondial─â a Refugiatului, un anunt umanitar video prezentat de c─âtre Angelina Jolie, cu mesajul "Nimeni nu alege s─â devin─â refugiat", va fi difuzat de sta┼úii TV din Rom├ónia ┼či din lume. Mesajul actri┼úei care este ┼či trimis special al UNHCR poate fi vizionat ┼či la adresa de internet.

De asemenea, vizitatorii site-ului UNHCR ┼či ai paginii de campanie pot face cunostin┼ú─â cu refugia┼úi supravie┼úuitori, prin intermediul unor pove┼čti-m─ârturii video, pot intra ├«ntr-un joc al ├«ntreb─ârilor despre cum ar reactiona ├«n situa┼úii tipice refugia┼úilor ┼či pot desc─ârca o nou─â aplica┼úie pentru SmartPhone, "Viata mea ca refugiat".

Cei interesaţi pot afla, de asemenea, în ce fel pot ajuta refugiaţii din România la învăţarea limbii române, găsirea unei locuinţe sau a unui loc de muncă, mai spun iniţiatorii campaniei.

"Prea frecvent, refugia┼úii sunt confunda┼úi cu migran┼úii ilegali ├«n discursul public. Uit─âm, astfel, faptul c─â refugia┼úii au supravie┼úuit unor situa┼úii incredibil de periculoase ┼či c─â nu au avut de ales atunci c├ónd au fost nevoi┼úi s─â se refugieze departe de cas─â", spune Gottfried Koefner, reprezentant regional al UNHCR pentru Europa Central─â.

├Än ultimii 20 ani, aproximativ 30.000 refugia┼úi au primit o form─â de protec┼úie ├«n Europa Central─â (1.005 ├«n Rom├ónia), de la semnarea de c─âtre ┼ú─ârile din regiune a Conven┼úiei de la Geneva din 1951, privind protec┼úia refugia┼úilor. Conform datelor oficiale, 6.500 cereri de azil (dintre care 753 ├«n Rom├ónia) se aflau ├«n proces de evaluare la sf├ór┼čitul anului trecut.

anamaria prodan laurentiu reghecampf jpg
printesa charlene png
printul nicolae romania crop jpg
dana rogoz (1) jpg
iulia parlea3 jpg
2 mirabela dauer pensie 4 jpg jpeg
andreea marin lisabona 3 jpg
BeFunky collage (5) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
depeche mode getty (4) jpg
kevin spacey gettyimages 687734476 jpeg
alina eremia nas jpeg
cub elena gheorghe png
2 mirabela dauer pensie 4 jpg jpeg
ray liotta gettyimages 471178756 jpg jpeg