Despre ce e „Moonlight”? Tot ce trebuie să știi despre filmul care a câștigat Oscarul

27 februarie 2017
article img
Filmul "Moonlight" a luat marele trofeu OScarFoto: captură foto/Youtube

Anul acesta, la decernarea premiilor Oscar s-a făcut o gafă de mari proporții atunci când a trebuit să fie anunțat marele câștigător. Când toți credeau că „La La Land” urma să ia trofeul, în cele din urmă, „Moonlight” a fost marele câștigător.

Ce este de fapt „Moonlight” („În lumina lunii”)? Filmul spune povestea unui afro-american pe nume Chiron și este explorată evoluția acestuia încă din copilărie și până când devine adult. La început, Chiron este doar un copil de culoare care crește într-un cartier turbulent din Miami, fiind nevoit să dea piept cu probleme sociale și instabilitatea familiei sale.

Următoarea etapă surprinde vârsta adolescenței și evoluția sa până ajunge bărbat adult. În acest stadiu, filmul devine mai complex pentru că explorează identitatea personajului principal în detaliu. Este vârsta la care apar primele dezamăgiri și trebuie să depășească problemele cu care se confruntă comunitatea din care face parte, dependența de droguri a mamei sale și etapa liceului care îi modelează drumul în viață.

article img
Filmul explorează evoluția unui afro-american pe nume ChironFoto: captură foto/Youtube

Potrivit Metro.co.uk, rolul personajului principal este jucat de trei actori diferiți pe parcursul filmului: Alex R. Hibbert, care îl interpretează pe Chiron când e copil, Ashton Sanders întruchipează etapa adolescenței personajului, iar Trevante Thodes, în rolul personajului Chiron adult.

Un alt personaj esențial pentru evoluția personalităii lui Chiron este prietenul său cel mai bun din copilărie, Kevin, rol interpretat la rândul lui de alți trei actori: Jharrel Jerome, Jaden Piner și Andre Holland.

article img
Mahershala Ali , primul actor musulman care a câștigat un premiu OscarFoto: Getty

„Moonlight” a surprins la decernarea premiilor Oscar și prin faptul că a oferit oportunitatea lui Mahershala Ali să fie primul actor musulman care a obținut un astfel de trofeu la categoria „cel mai bun actor în rol secundar”. A fost un moment unic mai ales în condițiile în care Donald Trump s-a arătat în discursuri și politici foarte ostil comunității musulmane.

Gafă de proporții la premiile Oscar: au anunțat greșit câștigătorul pentru cel mai bun film

Din greșeală, a luat plicul pe care era scris numele actriței Emma Stone, care tocmai ce ridicase Oscarul pentru cea mai bună actriță în rolul jucat în filmul „La La Land”. După câteva momente de uluială în care echipa producătoare a filmului „La La Land” ținea discursul de acceptare a Oscarului, organizatorii și-au dat seama că Warren Beatty anunțase greșit numele câștigătorilor. Astfel că, actorul a revenit pe scenă pentru a-și corecta greșeala și a anunțat că „Moonlight” este câștigătorul Oscarului pentru cel mai bun film.