Instanța a decis: Harvey Weinstein va plăti despăgubiri de 17 milioane de dolari victimelor sale


    Harvey Weinstein va plăti 17 milioane de dolari victimelor sale Sursă foto: Gettyimages
Harvey Weinstein va plăti 17 milioane de dolari victimelor sale Sursă foto: Gettyimages

Un judecător din Statele Unite ale Americii a decis ca producătorul de film, Harvey Weinstei, să plătească despăgubiri care se ridică la suma de 17 milioane de dolari femeilor pe care le-a hărțuit și abuzat sexual.

Harvey Weinstein, în vârstă de 68 de ani, a fost găsit vinonvat și condamnat anul trecut la 23 de ani de închisoare pentru viol și agresiune sexuală. Mai multe personalități de la Hollywood au vorbit despre modul nepotrivit în care Harvey se comporta cu actrițele care treceau pragul platourilor de filmare. Printre femeile care au reclamat atitudinea lui Harvey Weinstein s-au numărat și actrițele Angelina Jolie și Gwyneth Paltrow. 

Compania deținută de Harvey Weinstein s-a prăbușit în 2017 atunci când au ieșit la iveală mărturii halucinante despre acțiunile producătorului. În urma unui proces, el a fost găsit la vinovat la două capete de acuzare: agresarea sexuală a une foste asistente de producție și violarea unei actrițe. Instanța l-a condamnat la 23 de ani de închisoare, iar luni, un judecător din Statele Unite ale Americii a decis ca priducătorul de film să plătească daune de 17 milioane de dolari femeilor pe care le-a abuzat de-a lungul șederii sale la Hollywood. Suma va fi împrărțită între 50 de femei care l-au acuzat public pe Weinstein.

Scandalul «Weinstein» a început în octombrie 2017

Scandalul „Weinstein” a început în 5 octombrie 2017, după ce The New York Times şi The New Yorker au publicat articole în care mai multe femei îl acuzau pe producător de hărţuire sexuală. Între ele, Ashley Judd, Gwyneth Paltrow şi Angelina Jolie, Cara Delevingne, fotomodele şi angajate ale lui Harvey Weinstein. În plus, alte femei, între care se numără Rose McGowan, îl acuză de viol.

„Eu şi multe alte victime ale lui Harvey Weinstein renunţasem la speranţa că violatorul nostru va răspunde în faţa legii. În urmă cu 20 de ani, am jurat că voi îndrepta această nedreptate. Astăzi suntem cu un pas mai aproape de dreptate. Eram nişte tinere agresate de Weinstein şi, mai târziu, terorizate de el şi vasta lui reţea de complici. Sunt alături de celelalte supravieţuitoare. Fie ca această decizie să le redea speranţa tuturor victimelor şi supravieţuitorilor de pretutindeni care au spus adevărul“, a declarat Rose McGown, după pronunțarea verdictului. 

Petre Roman, Mioara si Oana jpg
serban huidu si mihai gainusa
gabriel mardale jpg
cub botez reghecampf caciuc png
Lia Bugnar Marius Manole FOTO Pro TV jpeg
maxresdefault jpg
cub anastasia soare png
Novak Djokovic, Getty jpg
image
image
image
image
image
image
cub anastasia soare png
Lia Bugnar Marius Manole FOTO Pro TV jpeg
Petre Roman, Mioara si Oana jpg
cub botez reghecampf caciuc png
vedete jpg
cub Costin Craioveanu png