Jane Fonda, arestată la 81 de ani

Ultima actualizare:

    Celebra actriţă nu s-a opus când a fost încătuşată de poliţiştiFoto: profimedia
Celebra actriţă nu s-a opus când a fost încătuşată de poliţiştiFoto: profimedia

Lupta pentru mediu e cea mai importantă pentru ea! Actriţa Jane Fonda a luat o pauză de la filmările pe care le avea pentru un serial numai ca să protesteze împotriva schimbărilor climatice la Washington.

Celebra artistă Jane Fonda a decis să protesteze, la venerabila vârstă de 81 de ani, alături de oamenii obişnuiţi împotriva încălzirii globale. Vineri, la ora 11.10 minute, ea a fost arestată, împreună cu alte 15 persoane, care luptă pentru salvarea planetei, în faţa clădirii Congresului din capitala SUA, Washington. Poliţia a încătuşat-o împreună cu acestea pe motiv că protestul era ilegal şi împiedica circulaţia.

Actriţa nu s-a opus nici un moment şi nu s-a speriat. Foarte calmă, s-a lăsat escortată până la maşina poliţiei. Însă nici nu are de gând să se oprească. Ba chiar, ziarul “Los Angeles Times” susţine că vedeta octogenară a vrut să fie arestată ca să afle întreaga lume că luptă pentru apărarea planetei. Ea s-a mutat pentru patru luni, din California, la Washington, ca să protesteze împotriva schimbărilor climatice. Fonda a fost eliberată vineri, înainte de ora 15.00, dar nu a vrut să spună nimic presei despre timpul petrecut în custodia poliţiei.

Înainte de a fi arestată, actriţa a spus protestatarilor plină de curaj: “Vom fi aici în fiecare vineri, la ora 11.00, fie că plouă, fie că e frumos, sau ninge, să protestăm pentru apărarea mediului”. În momentul când Fonda a fost arestată, ceilalţi protestatari i-au strigat: “Te iubim! Planeta arde”.

Actriţa, laureată a premiului Oscar pentru rolurile din filmele “Klute” (1971) şi “Întoarcerea acasă”, din 1978, e cunoscută pentru implicarea sa în politică, mai ales ca militant împotriva războiului din Vietnam, în anii 1970.  Ea a fost căsătorită de trei ori, cu Roger Vadim, între 1965- 1973, Tom Hayden, între 1973-1990, şi Ted Turner, între 1991- 2001, are 3 copii, Vanessa (51 de ani). Troy (46 de ani), Mary, o fiică adoptivă de 51 de ani, şi o avere de 200 de milioane de dolari.

Alte vedete care luptă pentru mediu

Multe celebrităţi s-au alăturat luptei împotriva schimbărilor climatice. Unul dintre militanţii cei mai înfocaţi pentru această cauză este Leonardo DiCaprio (44 de ani), care împreună cu cântăreaţa Madonna (61 de ani) şi cântăreţul Ricky Martin (47 de ani) au protestat vehement după izbucnirea incendiilor din pădurea amazoniană, în august. El a donat 5 milioane de dolari pentru stingerea acestora. Militanţi înfocaţi pentru ocrotirea mediului sunt şi actorii Emma Watson (29 de ani), Natalie Portman (38 de ani), Will Smith (51 de ani) şi Arnold Schwarzenegger (72 de ani).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
image
image
image
image
image
image
banner Lavinia Petrea png
iulia vantur si salman khan 8 webp
iulia si mihai albu jpg
carmen harra piersic 1868x1080 1 jpg
florin piersic bianca dragusanu jpg
dan negru facebook jpg
banner gabriela cristea png
Florin Piersic scaled e1692821158751 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net