Michael a câştigat 90 milioane $ după moarte!


    Michael Jackson, bogat şi pe lumea cealaltă
Michael Jackson, bogat şi pe lumea cealaltă

La patru luni după dispariţia sa, Michael Jackson a intrat deja în topul celor mai bogate celebrităţi decedate, potrivit unui clasament realizat de revista americană Forbes.

Împreună, cele 13 nume de pe lista Forbes au adunat în ultimele 12 luni (1 octombrie 2008 - 1 octombrie 2009) 886 de milioane de dolari. În frunte se află, în premieră, Yves Saint Laurent, ultimul dintre marii designeri de modă francezi care ne-a părăsit, ucis de o tumoră cerebrală în iunie 2008.

Michael Jackson a intrat în top direct pe poziţia a treia. De la dispariţia sa, în conturile administrate de executorii săi testamentari au intrat 90 de milioane de dolari, în principal din avansul achitat de corporaţia Sony pentru drepturile de producţie a filmului "This Is It", în valoare de 60 de milioane de dolari. Suma a fost împărţită între compania care administrează moştenirea artistului şi AEG, organizatorul seriei de concerte pe care artistul ar fi urmat să le susţină pe arena londoneză O2. Peste toate, la acestea s-a adăugat vânzarea a circa 90 de milioane de albume cu muzica lui Michael. Iar încasările au fost serios rotunjite de cele 5,5 milioane de piese şi albume vândute în format digital.

Prezenţa lui Yves Saint Laurent în fruntea topului are drept explicaţie o uriaşă licitaţie cu bunurile sale, ţinută în luna februarie a acestui an la casa Christie's, timp de trei zile consecutive, în urma căreia au fost adunate fonduri de 443 de milioane de dolari. După scăderea comisioanelor casei, suma va fi împărţită între Fundaţia Pierre Bergé-Yves Saint Laurent şi o altă entitate cu scop caritabil, care nu a fost încă înfiinţată. Aceasta din urmă se va ocupa cu cercetări ştiinţifice în domeniul medical şi combaterea maladiei SIDA.

simeon stalpnicul png

Pe locul secund s-au plasat (o surpriză) Richard Rodgers şi Oscar Hammerstein II, doi celebri compozitori americani, autori ai unor musicaluri celebre, precum "The King and I" sau "Sunetul muzicii". Şi în acest caz este vorba tot de venituri înregistrate în mod excepţional - una dintre companiile care deţinea drepturi asupra unora dintre creaţiile celor doi, The Rodgers and Hammerstein Organization, a fost vândută, sumă la care s-au adăugat drepturile de exploare asupra muzicii compuse de cei doi.

simeon stalpnicul png

Al patrulea loc al clasamentului i-a revenit lui Elvis Presley, a cărui avere "post-mortem" a crescut în ultimul an cu 55 de milioane de dolari - mai mult, observă publicaţia Forbes, decât au câştigat în aceeaşi perioadă Bon Jovi (50 mil.) sau Britney Spears (35 mil.).

În fine, poziţia a cincea este ocupată de J.R.R. Tolkien, autorul celebrei trilogii "Stăpânul inelelor", ai cărui moştenitori au încasat în ultimele 12 luni 50 de milioane de dolari. Însă de această dată grosul sumei provine din câştigarea unui proces dintre moştenitori şi studiourile New Line, producătorii celor trei filme inspirate de carte, proces care viza participarea la profitul (extrem de consistent) generat de aceste pelicule.

simeon stalpnicul png
Mihaela Borcea 9 jpg
8 boca arsenie  jpeg
FotoJet jpg
eticheta alimente jpg
mihai voropchievici jpg
transylvania 3902156 1920 jpg
cub ioana ilie nastase png
somn shutterstock 398208937 jpg
Virgi Iantu, FOTO TVR IMG 1444 jpg
FOTO Valer Kovacs
image
image
image
image
FotoJet jpg
Mihaela Borcea 9 jpg
Irene Cara FOTO Profimedia jpg
FotoJet jpg
ramona si cazacu jpeg
foto1 parada GettyImages jpg