Thierry Mugler a murit. Legendarul creator de modă avea 73 de ani

24 ianuarie 2022

Creatorul de modă francez Manfred Thierry Mugler, cunoscut pentru ţinutele cu umeri mari şi talie accentuată care au dominat anii 1980, a murit duminică, 23 ianuarie, la vârsta de 73 de ani. Agentul lui a făcut anunţul şi a declarat că moartea a fost provocată de „cauze naturale”.

image
Thierry Mugler a murit la 73 de ani foto: AFP

Fost dansator de balet, Thierry Mugler s-a impus cu colecţii îndrăzneţe şi cu un stil decadent şi bine structurat.

„Suntem devastaşti să anunţăm moartea domnului Manfred Thierry Mugler, duminică, 23 ianuarie 2022”, a fost anunţul făcut pe pagina de Instagram a creatorului de modă.

Thierry Mugler a făcut ţinute pentru Lady Gaga şi Cardi B

stanga
dreapta
kim kardashian jpg
thierry mugler haine jpg
thierry mugler haine3 jpg
thierry mugler haine (2) jpg
thierry mugler haine6 jpg
thierry mugler haine4 jpg
thierry mugler haine5 jpg
thierry mugler jpg

Deşi Mugler s-a retras de la brandul care îi poartă numele în 2002, nu a renunţat la a face haine. El a fost în spatele ţinutelor Sasha Fierce ale lui Beyonce, de la sfârşitul anilor 2000. De asemenea, a creat costume pentru Lady Gaga şi Cardi B. În 2019, a realizat ţinuta pentru Met Gala a lui Kim Kardashian, o rochie din latex acorperită în cristale.

„A fost înaintea timpurilor sale. Hainele lui au reflectat nebunia şi sexualitatea anilor 70 şi 80”, a declarat, în 2019, supermodelul Jerry Hall, care a fost faţa parfumului iconic Angel.

În 2019, creatorul de modă a fost centru unul expoziţii retrospective, Thierry Mugler: Cousturissime, care a debut la Montreal şi a făcut turul muzeelor până la Paris, în 2021. Potrivit agentului său, Mugler urma să anunţe o nouă colaborare la începutul acestei săptămâni. 

Casa de modă Mugler, fondată în 1974

Născut la Strasbourg, în decembrie 1948, Mugler s-a mutat la Paris la vârstă de 20 de ani şi a creat propriu label “Café de Paris”, în 1973, cu un an înainte de a fondat compania care i-a purtat numele.

Thierry Mugler a fost inspirat de comunitatea LGBT şi a folosit modele transgender în prezentările sale chiar din anii 1980.

Mugler a fost criticat pentru felul în care a folosit corsetul şi silueta feminină exagerată a ţinutelor sale, dar creatorul de modă a fost un adept al modificărilor extreme şi pentru sine. Deşi de-a lungul vieţii a evitat să dea interviuri, el a realizat o şedinţă foto nud pentru revista Interview şi a vorbit despre rutina sa de exerciţii de forţă, dar şi despre operaţiile sale estetice. "Cred că trebuie să fim mereu complet conştienţi de sine. Mereu am fost fascinat de corpul uma şi am vrut să îi aduc un omagiu", a spus el, pentru Interview, în 2019. 

Angel, unul dintre cele mai bine vândute parfumuri 

În anii 1990, numele Mugler a ajuns să fie asociat mai degrabă cu parfumuri decât cu haine, după ce brand-ul a lansat Angel, care a avut vânzări record. Drepturile pentru parfum au fost cumpărate de gigantul Clarins, în 1997, iar Angel şi variantele sale rămâne printre cele mai bine vândute parfumuri din lume.

În anul 2002, divizia de modă a casei de modă Mugler s-a închis, dar brand-ul a fos reviltatizat în 2010, sub mâna stilistului Nicole Formichetti, şi apoi cu ajutorul lui Casey Cadwallader.

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!

irina tanase 13 jpg
andre JPG
anamaria prodan portret 0 jpeg
00032 jpg
Pensionari din România jpg
banica vicoveanca jpeg
crbl  2 (2) jpg
cris ciobanasu vlad gherman png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
BeFunky collage (6) jpg
banica vicoveanca jpeg
Cub Ilie nastase jpeg
cris ciobanasu vlad gherman png
kourtney kardashian si travis
anamaria prodan portret 0 jpeg