Woody Allen, ținta unei glume la Cannes: „Ești acuzat de viol, dar faci filme”

12 mai 2016
article img
Regizorul nu a „gustat” aluzia făcută de un cunoscut actor francezFoto: Getty

Miercuri seară (11 mai) a fost începutul celei de-a 69-a ediție a celui mai prestigios festival de film, Cannes. Cel mai nou film a regizorului Woody Alen (80 de ani), Café Society, a fost primul din această gală. Controversatul comedian a fost ținta unei glume care nu i-a căzut prea bine.

În timpul discursului său, actorul francez Laurent Lafitte (42 de ani), prezentatorul ceremoniei din acest an, a făcut o glumă picantă la adresa regizorului Woody Allen: „E foarte bine că ați făcut filme aici în Europa, iar în Statele Unite ale Americii, nu ați fost condamnat pentru viol”, scrie buzzfeed.com.

article img
Dylan este fiica adoptivă a lui Woody AllenFoto: Getty

Woody Allen a fost acuzat de abuzuri sexuale de către fiica sa adoptivă Dylan Farrow (30 de ani), care susține că a fost molestată de către regizor când era mică. The Hollywood Reporter a sugerat că gluma ar fi și o aluzie la Roman Polanski (82 de ani), care a recunoscut că a făcut sex cu un minor în anii 1970 și a stat la închisoare doar 42 de zile, după care a fugit din Statele Unite ale Americii. Remarca lui Laurent Lafitte a șocat întreaga audiență prezentă la Cannes 2016. 

„Mulțumim că ați venit la Cannes, domnule. E bine că le dați actorilor francezi numai roluri proaste, ca să îi puneți la locul lor!”, a continuat Laurent Lafitte.

article img
Laurent Lafitte l-a atacat pe Woody AllenFoto: Getty

De atunci, Polanski locuiește în Europa. În ziua începerii festivalului de la Cannes 2016, fiul lui Woody Allen, Ronan Farrow (28 de ani), a publicat un articol în The Hollywood Reporter, care are legătură cu acuzațiile surorii lui. În articol, Ronan îl confruntă pe Allen, dar și pe alte celebrități acuzate de abuzuri sexuale.

article img
Ronan Farrow este fiul lui Woody AllenFoto: Getty