Cum a ajuns actor Alexandru Arșinel? A avut o poveste impresionantă de viață

#Alexandru Arșinel
Ultima actualizare:

Alexandru Arșinel a ajuns actor, datorită insistențelor mamei lui. Cartea biografică a lui Alexandru Arșinel, lansată în urmă cu câțiva ani, scoate la iveală detalii impresionante despre viața și activitatea sa.

alexandru arsinel tanar jpg

A lansat un volum autobiografic

Actorul s-a născut într-o perioadă grea și dificilă pentru români, în preajma izbucnirii celui De-al Doilea Război Mondial. Primii ani din viață au fost marcați de bombardamente, dar mai ales de sărăcie și foamete, iar bucuria și-o găsea în armamentele rămase după război.

Armamentul rămas după război reprezenta jucăria noastră. Mergeam pe malul Șomuzului, săpam o groapă, puneam gloanțele înăuntru, dădeam foc și vă imaginați cât de încântați eram de zgomotul care se auzea”, a importalizat Alexandru Arșinel tabloul copilăriei, în cartea sa.

Citește și: Alexandru Arşinel, mesaj sumbru după moartea lui Ion Caramitru: «Îmi aștept și eu rândul»

Familia lui Arșinel a fost una modestă, iar perioada foametei a fost una grea de depășit. Actorul mai are un frate și o soră, iar mama lor găsea mereu soluții pentru a-i putea hrăni și îmbrăca.

Alexandru Arșinel nu s-a plâns niciodată de condiția sa, chiar dacă poate vedea în jurul lui copii care atunci când își doreau ceva, părinții săreau imediat. Actorul a învățat că trebuie să muncească pentru a-și depăși condiția și pentru a avea ceea ce își dorește. Nici familia sa nu l-a sprijinit foarte mult, tatăl său fiind un om dintr-o bucată, al cărui cuvânt era „lege” pentru el.

Vezi și: Arșinel, cu sănătatea în piuneze și umilit de Nicușor Dan: „Nu am mai fost lăsat la teatru. S-a purtat urât!”

Arșinel a rememorat cum tatăl lui și-a dorit să calce pe urmele sale și să lucreze la CFR. Cum acesta nu a intrat la facultatea pe care trebuia să o urmeze pentru a putea lucra alături de părintele său, actorul a fost o perioadă de timp tratat cu înjurături și cuvinte grele de propriul părinte.

Tatăl îl voia coleg la CFR

Scoală-te, biserica mă-tii, că te duc la Revizia de vagoane să te fac ciocănar”, și-a amintit Arșinel cuvintele tatălui său. Ei bine, viața a avut alte planuri pentru Alexandru Arșinel. La insistențele mamei sale, a ajuns la București, unde a intrat primul la facultatea de teatru, dar primii ani în Capitală au fost chinuitori.

Alexandru Arșinel a locuit într-o cămară de alimente, de doi metri pe unul jumătate.  După luni în care actorul a trăit cum a putut, acesta s-a mutat cu tatăl unui coleg, bolnav de inimă, pentru a-l îngriji, însă fericirea unui loc primitor nu a durat mai mult de un an.

Nu rata nici: Alexandru Arșinel: „Le-am dat 100.000 de euro fără să stau pe gânduri”

După ce și-a făcut buletin de București, a primit o casă, cu baia și toaleta pe hol, la comun, unde și-a adus și soția și tot acolo i s-a născut și primul copil.

Țin minte că Marilena, ca să îi facă baie copilului, freca bine cada, apoi turna spirt și îi dădea foc pentru a o dezinfecta. Așa dezastru era acolo”, a povestit Alexandru Arșinel în cartea sa. 

În cele din urmă talentul artistic și, mai ales, întâlnirea și colaborarea cu Stela Popescu l-au propulsat spre o carieră legendară.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!      

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
george burcea andreea balan fetitele ELLA CLARA jpg
foto 2   Florin Calinescu jpg
Mihaela Borcea 7 jpg
image png
2 pepe si raluca pastrama divort 2 jpg jpeg
image png
banner ilinca vandici png
Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net