Anamaria: «Iile Ionelei Prodan nu le dau. Le port eu»

Ultima actualizare:

    Surorile Anca şi Anamaria, la funeraliile mamei
Surorile Anca şi Anamaria, la funeraliile mamei

Au trecut deja 40 de zile dureroase de la moartea Ionelei Prodan şi familia se pregăteşte pentru parastasul de sâmbătă. Anamaria şi Anca vor împărţi pachete cu mâncare la săraci şi vor îmbrăca din cap până-n picioare o femeie. Mulţi se întreabă ce vor face fiicele cu cele 70 de costume ale solistei, însă impresara a fost clară. ”Nu se vând! Sunt unice şi le va purta familia noastră”.

În cele trei decenii de carieră, cea care a fost emblema muzicii olteneşti, Ionela Prodan, a fost o femeie extrem de atentă cu imaginea sa. 

Pe lângă coafură şi machiaj, portul tradiţional era cel mai important şi a ţinut la el ca la cea mai scumpă bijuterie. De-a lungul timpului, solista originară din satul doljean Dăbuleni a strâns 70 de costume populare. 

Ii înflorate, cojoace în tonuri vii, catrinţe cusute de cele mai talentate oltence şi cârpe de borangic cu care se îmbrobodea.  Pe unele le-a cumpărat, pe altele le-a primit, iar câteva i-au fost cusute chiar de mama sa, precum costumul în care a cerut să fie înmormântată. 

Dincolo de alte averi moştenite de fiicele ei, cele 70 de costume populare sunt nepreţuite. Iată că cei curioşi s-au întrebat ce vor face Anamaria şi Anca cu atâtea costume.

Unii se aşteaptă ca fetele regretatei cântăreţe să facă o expoziţie, să le ducă la vreun muzeu sau chiar să le vândă. Însă iată că impresara şi sora ei mai mică din America s-au sfătuit în privinţa lor. 

”Costumele populare ale Ionelei Prodan nu se vând şi nici nu se dau. Pe acelea le voi purta eu şi familia mea. Sora mea şi fetele mele. Aceste costume sunt unicat, iar valoarea lor este inestimabilă”, a povestit Anamaria Prodan pentru Click!

Pe data de 16 mai se împlineşte o lună de când Ionela Prodan a plecat la Ceruri. A fost o perioadă grea pentru fetele şi nepoţii ei, care încă nu se pot resemna cu faptul că le-a rămas casa goală. 


    † Ionela Prodan şi-a păstrat cu sfinţenie costumele olteneşti
† Ionela Prodan şi-a păstrat cu sfinţenie costumele olteneşti

Anamaria şi sora ei mai mică, Anca, şi-au şters lacrimile, iar sâmbătă se pregătesc pentru parastasul de 40 de zile, care va avea loc la cimitirul Bellu, acolo unde este înmormântată artista. Vedeta tv va împărţi nenumărate pachete cu mâncare şi va face o masă restrânsă. Obiceiul este ca la parastasul de 40 de zile, familia să dea de pomană haine, iar impresara s-a pregătit din timp.


    Ce ii frumoase şi ce năframe fine purta cântăreaţa de muzică populară!
Ce ii frumoase şi ce năframe fine purta cântăreaţa de muzică populară!

”Ana va îmbrăca din cap până în picioare o femeie, va da de pomană vase şi haine. Aşa este obiceiul. A pregătit peste o sută de pachete cu mâncare pe care le va împărţi celor nevoiaşi din cimitir sau de pe stradă”,  a povestit o persoană din apropierea familiei Prodan, pentru Click!

Le-a lăsat fetelor avere de două milioane de euro

Ştia că moartea îi dă târcoale, aşa că Ionela Prodan a fost prevăzătoare şi şi-a făcut din timp testamentul. Şi-a chemat fiicele şi le-a împărţit în mod egal toată agoniseala din cei peste 35 de ani de carieră. 

Patru case, terenuri şi conturi în bănci, un teren agricol şi unul intravilan, două maşini, bijuterii în valoare de 5.000 de euro, tablouri de 10.000 de euro. Ionela Prodan a avut grijă şi de nepoţii pe care îi iubea ca pe ochii din cap. Anca, fiica cea mică, care locuieşte în SUA, are o fetiţă, iar Anamaria are trei copii: două fete, Sara şi Rebecca, şi un băieţel pe nume Laurenţiu. 

Pentru fiecare, cântăreaţa a lăsat câte un cont cu câte 30.000 €, pe care să-i folosească după ce devin majori. 

Ionela Prodan a murit la 70 de ani

Pe data de 16 aprilie, într-o seară de luni, Ionela Prodan s-a stins din viață pe un pat din spitalul Elias. 


    Artista, înconjurată de nepoţi
Artista, înconjurată de nepoţi

Ultimul an din viața ei, cântăreața și l-a petrecut prin clinici. A fost în Turcia, în Cuba, în Mexic, însă nu s-a găsit un leac pentru boala ei, cancer la pancreas. Fiica sa Anamaria i-a fost alături și i-a citit rugăciuni până și-a dat ultima suflare. 

Artista a fost îngropată în Cimitirul Bellu, lângă soțul său Traian Tănase.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
image
image
image
image
image
image
cub alex dobrescu png
image png
delia budeanu colaj arhiva jpg
WhatsApp Image 2024 04 23 at 17 33 01 jpeg
image png
cub cristina siscanu png
banner shelly png
banner vica blochina png
image
actualitate.net
image
actualitate.net