Andra, mustrată de Luminița Dobrescu, câștigătoare a Cerbului de Aur! «Este o lipsă totală de respect»

image
Luminița Dobrescu (73 de ani) este prima câștigătoare a Cerbului de Aur, în anul 1969Foto: Facebook

Luminița Dobrescu a urmărit recent un videoclip în care artistele Andra și Lidia Buble cântau împreună melodia „Of, inimioară”, acompaniate de o orchestră, în cadrul unui concert. Cum Luminița Dobrescu a interpretat aceeași piesă muzicală atunci când a participat la Cerbul de Aur și a și câștigat, îndrăgita cântăreață a simțit nevoia să-i reproșeze Andrei câteva lucruri legate această compoziție și de modul în care ar fi trebuit cântată.

Una dintre interpretările Andrei a fost criticată de prima artistă din România care a ajuns câștigătoare a Cerbului de Aur, Luminița Dobrescu. Interpreta, în vârstă de 72 de ani, a ținut să publice un mesaj în mediul online, prin intermediul căruia „îi bătea obrazul” Andrei, care a făcut câteva declarații care au numulțumit-o pe aceasta.

Se pare că Andra ar fi susținut că piesa „Of, inimioară”, pe care a cântat-o în timpul unui concert alături de Lidia Buble, ar face parte din repertoriul folclorului românesc. Luminița Dobrescu a ținut imediat să o corecteze pe artistă, explicându-i într-un mod acid că melodia intră cu lejeritate în domeniul muzicii ușoare, susținând că afirmațiile soției lui Măruță sunt „o lipsă totală de respect” la adresa compoziției respective.

image
Luminița Dobrescu a decernat în 2018 premiul „Cerbul de Aur”

De asemenea, Luminița Dobrescu s-a legat și de modul în care Andra a interpretat melodia în cauză, reproșându-i cântăreței că ritmul piesei și stilul în care  a ales să o cânte, ar aduce a „manele”.

Luminița Dobrescu, atac la adresa Andrei

Deși Andra este una dintre cele mai îndrăgite cântărețe autohtone și se bucură de susținerea și aprecierea multor admiratori, de data aceasta, se pare că internauții i-au dat dreptate Luminiței. „Din nefericire, manelizarea domină astazi atât spectacolele, cât și televiziunile. Totul se manelizează: muzica, spectacolele, vestimentația, atitudinea. Păcat că am ajuns la un nivel atât de jos”, a fost unul dintre comentarii.

„Hahahahaha…Să auzi și să nu crezi …Andra cânta „muzică populară” și afirmă cu mult curaj, precum că piesa „Of, inimioară” este folclor românesc! Este cea mai mare obrăznicie posibilă și lipsă totală de respect față de o piesă sacră a muzicii ușoare românești, cu o dublă valoare în istoria acesteia!

Compozitorul este Edmond Deda! Și nu a scris manele!”, a comentat și Luminița Dobrescu în mediul online, în dreptul videoclipului în care Andra și Lidia Buble cântau melodia.

Luminița Hortenzia Dobrescu, astăzi în vârstă de 72 de ani, este o interpretă de muzică ușoară din România, prima câștigătoare de origine română a Festivalului Internațional Cerbul de Aur, în anul 1969.  Luminița Dobrescu a reușit să câștige cu interpretarea melodiei „Of, inimioară”, compusă de Edmond Deda.

Mihai Bendeac
zanni
https   www cancan ro wp content uploads 2022 05 vladuta lupau webp
Ruxi și cristi mitrea
img (3) jpg
grasime corporala
Gigi Hadid și Kanye West
niculina stoican   facebook jpg
episcopia tulcii jpg
Vladimir Putin, discurs în Piața Roșie din Moscova, 30 septembrie 2022 | Foto AFP
image
image
image
image
carte mihai morar dan negru png
niculina stoican   facebook jpg
Gigi Hadid și Kanye West
tudor chirila 2 jpg
zanni
https   www cancan ro wp content uploads 2022 05 vladuta lupau webp